Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaje

30. 6. 2020

Z P R A V O D A J  - únor  2020

 

Všichni jste dostali Plán práce na letošní rok. Pokud se něco změní, budu informovat průběžně. Je z něho zřejmé, že zimní měsíce využijeme ke scházení v klubovně, kině, knihovně nebo Městském kulturním domě.

 

 

                  Komu budeme přát k narozeninám v únoru? 

 

                        Boženka Smrčková se 7. února

dožila 85 let.

 

 

                 Krásné životní jubileum

             oslaví se svou rodinou. Všichni ji upřímně přejeme                                         

             hodně zdraví a pohody do dalšího života. – přátelé z klubu.

 

                                               

Hezký citát: V životě je mnoho krásného a i v tom méně krásném je cosi pěkného a dobrého, jen je třeba to najít a těšit se z toho. Na začátku netřeba mít mnoho. Stačí když jsme majiteli cíle...

 

Co máme v plánu práce na únor:

11. února  - pravidelná schůzka. Informování o činnosti klubu v roce 2019.

Návštěva kulturních akcí v kině Centrum a MĚDK Karviná. V Okresním archívu nebo Galerii.

 

V rámci nabídky Kina Centrum programu BABSKÉ KINO navštívilo několik členek tuto akci a shlédly premiéru filmu Příliš osobní známost – česká romantická komedie. Dne 23. ledna.

 

Dvě informace z mejlové  pošty -  

  • Baterkománie – Magistrát města Karviné se v době od března do srpna roku 2020 zúčastní soutěže „Baterkománie“. V případě výhry bylo rozhodnuto, že finanční částku by statutární město Karviná darovalo Vašemu spolu ONKO-Naděje, Spolek onkologických pacientů. Za sbírání baterek je možno vyhrát obnos v hodnotě 50 000,00 Kč, 30 000,00 Kč a 20 000,00 Kč, podle nasbíraných baterek na počet úředníků. Prosíme o písemné vyjádření, že v případě výhry s převzetím finančního obnosu  souhlasíte a že spolek ONKO-Naděje, Spolek onkologických pacientů můžeme v souvislosti s akcí „Baterkománie“  prezentovat v médiích.

  • OVAHELP – Centrum pomoci onkologickým pacientům, z.s. pořádá konferenci

                        VĚDOMÍ ZDRAVÍ – hledání souvislostí   3. – 4. duben 2020

                                   3. dubna: 9:00 – 15:00        4. dubna: 9:00 – 15:00

                        Místo konání: Multifunkční aula GONG, Ruská 2993, Ostrava-Vítkovice

Dovolte nám pozvat Vás k aktivní účasti na konferenci,

kde získáte možnost přispět do programu kazuistikou, prezentováním své odborné znalosti. Tolik pořadatelé.

Je to spíše pro lékaře, myslím si. Můžete si vyzvednout u stolu program, pokud byste se chtěli konference zúčastnit. Pro účastníka, zastupujícího karvinský spolek to znamená, že by na konferenci vystoupil a pověděl ostatním účastníkům svůj příběh a zkušenosti s léčbou. Jízdné hradí spolek.

Krátce k plánům, na jejichž realizaci potřebujeme spoluúčast našich podporovatelů. Do Nadace OKD jsou odevzdané dvě žádosti. O grant na pobyt v Poděbradech i pobyt v Hradci nad Moravicí v Hotelu Bellária.  Počet účastníků rezervovaný pro klub v Poděbradech je naplněný a nemám odvahu říct, že třeba požádáme o navýšení. Výsledky řízení z NOKD se dozvíme na počátku března. Pokud bude projekt na pobyt v Bellarii podpořen, sdělíme na schůzce v březnu, v dubnu vybereme zálohu. Ovšem to by také z města měla přijít informace o výsledku řízení. Statutární město Karviná jsme požádali o tři dotace. Pokud nám ovšem do té doby budou v Bellarii rezervovat pokoje. S pobytem v Poděbradech snad problém nebude.

Během roku se možná naskytne možnost požádat ještě někde, ale je to čím dál horší. Svou dosavadní činností už nesplňujeme podmínky podpory několika podporovatelů. Také peníze z květinek nebudou, takže letos budeme hospodařit s hodně omezeným rozpočtem. Příští měsíc je členská schůze. Do programu patří jak hodnocení uplynulého roku, co se akcí týká, tak i hospodaření.

 

Co připravujeme:

 

  • Můžeme pokračovat – v kulturním zpravodaji je hned několik zajímavých nabídek. Dohodneme se během schůzky. Nebo si dohodnout dílničku v klubovně.

  • Jak už víte, letos nejedeme do Wisly ale na duben je naplánován výlet do Wieliczky, do solných dolů a Krakowa. Na přepravu autobusem činí příspěvek účastníků 250,-- Kč. Podrobnější informace má Zuzka.

 

Kam za kulturou?

V kině Centrum:

BIOGRAF SENIOR – Vlastníci – Komedie, Drama dne 12. února v 15:00 hodin. Hvězdně obsazená komedie z prostředí bytové samosprávy. Vstupné 50,-- Kč.

Zábavný by mohl být film český, romantický – Chlap na střídačku.  Nová česká komedie s J. Langmajerem a I. Chylkovou v hlavních rolích. Je několik termínů a promítací časy dva. Dohodneme se dnes. Nejvhodnější by možná byl 1. březen, je to středa a hrají v 17:30 hodin. Vstupné 120,-- Kč.

 

13. 2. od 16:30 – Kinosál, Karviná-Mizerov – přednáška Martiny Bittnerové s názvem „Božena Němcová a její tajemství“. Vstupné ve výši 50 Kč k zakoupení na Oddělení pro dospělé čtenáře – Beletrie, Karviná-Mizerov. Rezervace vstupenek a bližší informace: k7beletrie@rkka.cz nebo 558 849 517;  V knihovně jsou další dvě akce k 200 výročí narození spisovatelky.   

                             

Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2020:

 

10. března, 14. dubna, 12. května, 9. června, 14. července, 11. srpna, 8. září,  13. října, 10. listopadu, 8. prosince 2020.

 

Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

 

 

 

Příští měsíc rozhodne o tom, kam se budou naše aktivity letos ubírat. Věřím, že k naši spokojenosti.  

Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář