Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 12/2007

23. 4. 2008

Prosinec

Opět je před vánocemi a mně se zdá, že doba mezi minulými a letošními svátky uběhla o poznání rychleji než v předchozích letech. Zvonečky už zvoní, cukrovíčko voní. Bílá peřina nás už letos obklopila několikrát a tak nám vánoce přivolává. Jsem si jistá, že v těchto dnech už všichni přemýšlíte o vánočních dárcích, pomalu a jistě začínáte podléhat vánočnímu třeštění. Tím třeštěním nemyslím nic špatného. Spíše tím chci naznačit, že se nás zmocňuje lehká panika, která přibývá s ubíhajícími dny v kalendáři.  Opět tu zazní rada  zkušené ženy – nechte si úklidy na jaro až bude teplejší počasí. Hlavně si uklidíme ve své duši a potěšíme sebe i své blízké dárečky. Tento měsíc slaví narozeniny

Kulatiny

Zuzanka D. – 13.12.

půlkulatiny

Miládka B. - 16.12.a Anička K. – 30.12.

klasické narozeniny mají

Marienka S. - 14.12., Evička R. – 19.12. a Anička V. – 23.12.

Co se nám podařilo

·        Ve dnech 12. - 16. listopadu 2007 se uskutečnil „Den otevřených dveří“ naší klubovny. Bláža zpracovala a roznesla brožurku, která zvala členy i nečleny sdružení k návštěvě. Doufám, že jen zimní počasí Vás odradilo od návštěvy klubovny. Škoda, že Vás zavítalo do klubovny v tyto dny tak málo.

·        „Dnů zdraví“ v Karviné jsme se zúčastnily jen v pátek 16. listopadu. Náš koutek byl umístěn v části tělocvičny, kde bylo velmi chladno a tak jsme z obavy o naše zdraví sobotu vynechaly. Bohužel nás nikdo nepřišel z našich řad podpořit. 

·        Ve dnech 30. 11. – 1.12. 2007 se konal v Brně sněm pacientských organizací z celé republiky. Reprezentovat nás byly Bláža a Andělka. Na četné připomínky sdružení z Moravy se tentokrát setkání konalo na Moravě. Bylo to poznat i na účasti, či spíše neúčasti některých zástupců z Čech i na vystoupení zástupců se svým příspěvkem. Byly to právě ženy z Moravy, které si nenechaly ujít možnost pochlubit se svou činností. Děkujeme Blažence, která za náš klub zpracovala a přednesla příspěvek. Vezla sebou i řadu fotek z naší činnosti.

Připomínáme

·        V období od 26.11. – 12.12.2007 se koná v Karviné HUMANITÁRNÍ AKCE na pomoc lidem v nouzi. Sběr bude prováděn ve skladu Zdravého města, v areálu KOVONY Karviná v pracovní dny od 8,30 do 16,00 hodin. Na  letáku, který  Vám dávám k dispozici si přečtete podrobnější údaje k této akci.

Připravujeme

·        Ve čtvrtek se koná předvánoční terapie prací. Zájemci o zhotovení vánoční výzdoby do bytu se mohou dnes přihlásit. Konat se bude dne 6. 12. 2007 v 9,00 hodin. Prosím přijďte včas, pozdější příchody narušují průběh práce a rady lektora. Nezapomeňte si doma notnou dávku inspirace. Budeme rády, když se o ni s námi podělíte. Upozorňuji cvičence, že tento den nebude pravidelné cvičení.

·        Od nového roku se mění začátek cvičení. Nebudeme začínat 9,00, ale v 10,00 hodin. Posílíme svaly i ducha a hlavně budeme přesvědčeny, že děláme něco pro své zdraví.

·        Předvánoční nadílka ve formě pozvání. Kam? Na podzimní rekondiční pobyt do našich krásných Beskyd. Opět to bude v září a to do nového prostředí. Penzion Súkenická ve Starých Hamrech nás od 8. září bude hostit ve svých prostorách. Pojedete? Někteří rodinní příslušníci nám pod stromeček nadělí malou obálku. Zkusme si penízky schovat právě na společně strávený čas.

·        Chtěly bychom Vás pozvat i na několika denní jarní výlet. Je v jednání Komorní Lhotka. Vše se včas dozvíte. Velmi bude záležet na možnosti dotací v příštím roce. Příslib financí máme, uvidíme jak se podaří vše realizovat. Jen prozradíme, že nám pomáhá paní MUDr.Mendreková. Hlavně však bude záležet na Blažence, jak se jí podaří zvládat všechny náročné přípravy k podání žádosti o dotaci. Děkujeme a přejeme jí hodně zdraví a síly.

Kultura                                                                                      Aby nás dobrá nálada neopustila zvu Vás na kulturní akce našeho města. V období před vánočními svátky je kulturních akcí plno.

Městský dům kultury Karviná                                                V neděli 16. prosince 2007 v 18,00 bude patřit velký sál travesti skupině SCREAMERS. Vystoupení má název Travesti show – vánoční speciál.    

          

·        Ve čtvrtek 13. prosince 2007 v 19,00 účinkuje Divadlo Petra Bezruče, Ostrava. Předvedou bláznivou situační komedii Čtyři vraždy stačí drahoušku. Srdečně Vás na kulturu zvu. 

Blíží se závěr roku 2007  a tak mi dovolte poděkovat všem, kteří v tomto roce přiložili ruku, hlavu i srdce ke společnému životu našeho sdružení.

Všem přeji, aby se ve zdraví potkávali i v příštím roce.                                                                                                            Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář