Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaje 2018

2. 3. 2018

Z P R A V O D A J  - leden 2018

Přeji Vám všem do nového roku všechno jen to dobré, hlavně zdraví. A veřejně jsem to udělala tak, opět v rámci zviditelnění toho, že tu jsme a dala zahrát v rádiu hezkou písničku. V rádiu Ostrava, v písničkách na přání. Když jsem se nedovolala, požádala jsem písemně. Přišlo oznámení, že zahrají až druhý den. A to jsme se bavili ve Spolkovém domě. Špatně zvolený termín.   

Plán na leden nám začíná těmito aktivitami:

9. ledna – pravidelná schůzka členů. Seznámení s návrhem plánem práce, jeho schválení. Seznámení s hospodářským rozpočtem na rok 2018.

18. ledna. Rukodělná dílna v klubovně.

Tisk brožur, letáků – distribuce ve městě i v okolních obcích.

Realizace projektu „ Nejde jen o prsa “. Besedy k prevenci onkol. onemocnění prsu / školy, karvinské kluby /.

23. ledna - přednáška pro veřejnost ve Spolkovém domě.   

Nabídka služeb pedikérky. Zajištění rehabilitací v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov, a.s.

 

  • Rukodělná dílna 18. ledna – můžeme si ušít tašku nebo něco jiného třeba polštářek. Nebo navrhněte, co byste chtěli dělat. Šicí stroj je v klubovně. Začátek v 9:00 hodin.
  • K projektu „ Nejde jen o prsa “ zítra odjíždějí koordinátorky na seminář do Prahy. Vrátí se s pokyny a informacemi k projektu.
  • Nezapomeňte – Dne 23. ledna – přednáška na téma: Jak snáz zvládat onkologická a jiná onemocnění – Spolkový dům – 16:00 hodin. Můžete sebou vzít i známé a kamarádky.
  • Jak jsou zajištěny služby, řeknu, jsou připraveny seznamy zjišťující zájem.
  • K programu kina Centrum a MěDK Karviná nejdříve zjistíme nabídku a na schůzce se dohodneme.
  • Na výlet na Slovensko – Oravu, návštěvu Lesní železnice se zapište do seznamu. Musíme objednat. Někde tam zajistíme oběd.   

Rok začíná příjemně. Finanční problémy nejsou, pokud budou podpořeny odeslané projekty, můžete se těšit na hezké akce. K tomu, aby byl spokojen každý a měl možnost podat návrh na další aktivity, máte na stolech dotazníky. Vyplňte, odevzdejte Zuzce. K věku a zdravotním problémům je v zajišťování aktivit přihlédnuto a podle toho si vybírejte.

            Do regionální knihovny zvou na výrobu originální dekoraci v podobě lapače snů. Účast je nutné nahlásit, na telefon: 558 849 517. Počet míst je omezen, ale jsou to hezké akce. Lapače snů si můžete vyrábět 25. ledna v 16:00 hodin v zasedací místnosti knihovny – v přízemí.

            Předběžně k rekondičnímu pobytu – termín 11. – 17. června 2018. Pro 26 členů. V Penzionu Majorka ve Slatinicích. Seznam podá Zuzka, zálohu na příspěvek budeme platit v březnu, 2 000,-- Kč. Doplatek bude třeba zaplatit do květnové schůzky. V částce asi jako vloni. O dopravu opět požádáme dopravní firmy MIDI Karviná. Věříme, že se nám opět bude líbit a budeme spokojeni. Součástí programu rekondičního pobytu jsou ranní rozcvičky. V okolí lázní je několik zajímavých míst k návštěvě: Přírodní park Velký Kosíř, Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem, Muzeum veteránů ve Slatinicích, Galerie Zdeňka Buriana. Při jednání na místě samém v dubnu 2018, vybereme lokality a zařadíme do programu RP.

Do projektu Toulání pro zdraví jsme zařadili tyto aktivity: V březnu navštívíme v polském městečku Wisla, hotel Golembiewski. Opět zařídí Zuzka. Na jarní Floru do Olomouce se vydáme vlakem. V Bohumíně zajistíme turnaj v minigolfu, koncem dubna. Spolu s děvčaty z bohumínského klubu. V tom minigolfu, který jsme loni navštívily, když děvčata pořádala regionální setkání. Využijeme služby Lázní Darkov a zajistíme několik rehabilitačních procedur. Bazén, masáže, koupele. Takže, na koho se nedostane na jaře, bude mít možnost využít podzimní nabídku. Motoriku rukou udržujeme rukodělnými pracemi v klubovně, nově i ve Spolkovém domě v Karviné. Tam bychom mohli být v březnu, srpnu a dvakrát v prosinci. Na Dny pokory a vďaky pojedeme v červnu, do Rájecké Lesné. V červenci zajistíme výlet do Beskyd, na místa, kde bychom mohli strávit týdenní rekondiční pobyt v roce 2019. Nebo jen tak na houby. Na setkání regionálních onkologických organizací pojedeme letos 18. září do Opavy. Vlakem.

Náročné, protože to znamená, že každý měsíc bude kolovat seznam na pořádanou akci. Záleží ovšem na podpoře žádostí, které jsme odeslali a odešleme. Takže pro případ, že na všechno nebude, budete včas informování.

Ve Spolkovém domě se nám líbilo. Mohli bychom ho využívat pro výtvarky, pokud bude zájem. Když by nás bylo hodně a bylo by to vhodnější místo než klubovna. No, a slíbila jsem, že přidám recept na vánočku.

Kultura: v kině Centrum dávají 28. ledna Intimissimi on ice. V 17:30 hodin. Legenda krásy. Zpívá Andrea Bocelli. Více informací není. Cena v předprodeji 150,-- Kč a 180,-- Kč v den představení.  

Termíny společných schůzek na rok 2018.

Scházíme se v salonku budovy B, v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov, v 15:00 hodin.

13. února, 13. března – členská schůze, 10. dubna, 15. května, 10. července, 14. srpna, 11. září,   9. října – členská schůze, 13. listopadu, 4. prosince.

Přeji všem, ať zdraví nezlobí a dovolí Vám využít co nejvíce z toho, co si plánujeme zažít.

                                                                                                                                             Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář