Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaje - II pololetí 2020

23. 9. 2021

Naši oslavenci v červenci: 

Čas - ten pořád někam spěchá mílovými kroky. Nikoho z nás nevynechá, když přičítá roky...
                     Všechno nejlepší k narozeninám p
řejí přátelé z klubu.

Slavit bude:   Burová Dáša nar. – 21. 7. 1959 

                                a Liptáková Helenka nar. – 30. 7. 1959

Co máme v plánu práce na červenec:

14. července – pravidelná schůzka členů onkoklubu. Informace k RP v Poděbradech.

Zájezd do Brodku u Konice do bylinné zahrady Naděje, Mgr. Podhorné – prohlídka zahrady a pak pokračování do Zvonařské dílny v Brodku u Přerova.

Klubovna bude uzavřena od 15. 7. – 10. 8. 2020 – zajistíme vyřizování pošty a nutné administrativy.

  • Konečně se daří alespoň zájezd organizovat. Odjedeme od Slezské University 2. září v 7:00 hodin. V Bylinné zahradě budeme po 9:00 hodině, prohlédneme si zahradu, vyslechneme krátkou přednášku Mgr. Podhorné. V areálu je prodejna. Můžeme využít. Oběd bude zajištěn v blízké restauraci. Pak odjedeme na Hrad Bouzov. Vybrali jsme základní okruh k prohlídce. Oběd si zaplatí každý sám. Vstupné stojí 140,-- Kč. Na dopravu autobusem vybere příspěvek Marcelka. Ve výši 250,-- Kč. Věřím, že se výlet bude líbit a bude hezky. Budeme hlavně venku.
  • Ještě před výletem – ve dnech 23. – 29. srpna proběhne rekondiční pobyt. V Hotelu Junior v Poděbradech. Účastníci již zaplatili, pokyny mají. Stále platí nějaká omezení, kvůli šíření koronaviru, přizpůsobíme se těm, které budou platit v polovině srpna. Ovšem je nutné, aby každý, kdo si prožije dovolenou v zahraničí v krizové oblasti, uvědomil rizika s tím související.   
  • Protože  je těch letošních aktivit pomálu, snažíme se zajistit alespoň krátkou pobytovou akci v Beskydech. Mohli bychom strávit tři dny v Hotelu Zátiší v Komorní Lhotce. Pobyt je rezervován pro dvacet osob. Přednost mají členové, kteří se nezúčastní pobytu v Poděbradech. Doprava malým autobusem, plná penze, termín: 27. – 29. září. Příspěvek účastníka 1 000,-- Kč. Hlaste se Zuzce. 
  • Na den 23. září nás zvou do Ostravy členky klubu Amazonky. Tentokrát na ně vyšlo pořádání regionálního setkání onkoklubů. Může jet 6 členů. Akce se koná v  areálu Dolní oblasti Vítkovic. Dále Katka píše - pro ty z Vás, kdo tam ještě nebyl, je to jedna z nejnavštěvovanějších technických památek v republice. Program ještě upřesníme, spolu se podíváme do Světa techniky a na ostatní zajímavosti se můžete pak podívat individuálně, oběd bude v restauraci(platí každý sám) která nám bude celý den sloužit jako hlavní stan. Akce je zamluvena na 23.9. od 10:00 do 16:00hod.

Snad bychom mohli už i na nějakou kulturu. Do kina Centrum na 3BOBULE.

27. 7. pondělí – lístek za 130,-- Kč v 19:00 hodin, 2. 8. neděle – lístek za 120,-- Kč ve 20:00 hodin.

Divadlo zatím asi ne, tak Letní kino? České filmové léto - Bourák  

Komedie o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Vstupenky zakoupíte v pokladně Letního kina Karviná, která bude otevřena 1,5 hodiny před začátkem projekcí. V případě nepřízně počasí projekce odpadají!

Bohemian Rhapsody – k tomu se píše…….

Filmová událost desetiletí, nejúspěšnější a nejoblíbenější film v českých kinech od roku 1993…To je Bohemian Rhapsody, fascinující filmová biografie Freddieho Mercuryho plná ikonických písní kapely Queen včetně dech beroucí rekonstrukce jejich životního vystoupení, která rozplakávala i očarovala Česko. Přijďte TO ZAŽÍT ještě jednou v XXL - na obří projekční ploše (úhlopříčka 30 m) největšího letňáku široko daleko! 18.7., ve 21:30 za 80,-- Kč. To bude rachot, ale fantastický.

Dva něčí hezké citáty jsem objevila a tak přibrzděte poklus životem a popřemýšlejte nad obsahem.

Ty nejhezčí věci se stávají, až když je nejméně čekáme... Štěstí tvého života záleží na druhu tvých myšlenek.

                                                                                              Spokojené prožívání léta přeje Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář