Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Zpravodaj září

29. 6. 2020

Z P R A V O D A J  - září 2019

 

Vím, že se schůzka bude opět konat v kavárně Rosa v Rehabilitačním sanatoriu, kde je pro nás málo místa a ani se neslyšíme. Většinu a hlavně ty nejdůležitější informace jsem sepsala do přílohy. Pozorně přečtěte, hlavně ty, které se pobytové akce v Lomné týkají a akce 25. září ve Spolkovém domě a v Lutyni. Salonek se údajně rekonstruuje, věříme, že se tam vrátíme.

 

 

Kdo oslaví narozeniny v září?         

 

Waclavíková Růženka – narozena 5. září 1950

Libotovská Jaruška – narozena 13. září 1952

Čunková Věrka – narozena 17. září 1946

Olšarová Helenka – narozena 19. září 1938

Brázdilová Andělka – narozena 21. 9. 1950

Bachyncová Kristínka – narozena 22. září 1943

Ševelová Helenka – narozena 25. září 1952

 

 

Dnes ještě dodatečně popřejeme ke kulatinkám Dáši Burové

– někde se nám toulala.  

 

Ať všechny další roky, co máte před sebou, jsou plné radostných překvapení.
Ať Vám nikdy neschází sny, ani síla je realizovat.
Ať najdete vždy hodně lásky a také odvahu lásku dávat i přijímat.
Ať Vás čeká jen málo překážek a ať máte dost energie a zdraví k jejich překonání.
KRÁSNÉ NAROZENINY VÁM Z CELÉHO SRDCE PŘEJÍ – kamarádi z onkoklubu.

 

V plánu práce na červenec a srpen 2019 máme napsáno: 

 

10. září - pravidelná schůzka. Informace ke konání Regionálního setkání zástupců onkologických organizací severní Moravy. Organizuje Karviná.

Veletrh sociálních služeb – prezentace aktivit spolku.

25. září – Setkání zástupců regionálních klubů. Návštěva zajímavých míst v Karviné, společné posezení ve Spolkovém domě nebo ve Společenském domě Lázní Darkov, a.s., Účast asi 65 – 70 osob. Možná návštěva Archeoparku v Chotěbuzi.

 

Opět jsou tu změny – Veletrh sociálních služeb se nekoná ale týden sociálních služeb. V rámci této akce proběhne 10, října v klubovně Den otevřených dveří. Setkání zástupců regionálních klubů se koná, avšak má jiný program. Vše – v příloze zpravodaje.

 

  • Prázdninové měsíce jsme využili k účastí na dvou zájezdech. První – do Jeseníků se konal 10. července. Navštívili jsme Hradec nad Moravicí Hotel Bellaria dále Hotel Kamzík v Karlově a následně jsme zamířili do Karlovy Studánky. Tipujeme si místa možného rekondičního pobytu v příštím roce. Dnes byste si měli vybrat kde by bylo nejlépe. Opět naleznete další informace v příloze.

  • Chybu neměl zájezd pořádaný pro seniory MSK firmou Educa 24 agency s.r.o. Řidič autobusu, který nám byl zároveň i průvodcem, měl všechno hezky zorganizované. Přihlásilo se 18 členů. Zájezd se konal 13. srpna, v autobusu kolem 50 seniorů. Na žádném z výletů, spolkem organizovaných jsme neviděli tolik zajímavých míst v Beskydech. Ve Frenštátě jsme vystoupali k Beskydskému nebi, po stezce v korunách stromů a k lyžařským můstkům. V Rožnově jsme obdivovali výrobky svíčkárny UNIPAR, obědvali v Trojanovicích. Do Ostravice jsme zajeli na debatu o Petru Bezručovi do jeho srubu a na kávičku do Čeladné, na jejich hezké náměstí.

  • Dne 4. září se uskutečnil zájezd do Zlína. Především do firmy Epita DD. Pacientkám se dostalo pomoci při nákupu protetických podprsenek, epitéz, atd. Účel konání tohoto zájezdu splněn nebyl, ale prožily jsme moc hezký den, Zuzka zajistila zajímavý program. Vzhledem k tomu, že během léta proběhly v médiích informace o změnách v nárocích na protetické pomůcky ženám po ablaci prsu a pacientky měly z nich určitě zmatky v hlavě, nepřihlásil se předpokládaný počet pacientek. Ale těm, které vystoupaly šest poschodí, protože výtah byl poruše, se paní Darnadyová věnovala ke spokojenosti všech. Ve středu bylo hezky, prohlédli jsme si Gobelínovou manufakturu ve Valašském Meziříčí. Ve Zlíně pak Muzeum Tomáše Bati, s hezkým výkladem průvodkyně. Nejpůsobivější byl ovšem výhled na celé město ze 16. patra budovy „ 21“, kam jsme se přepravily kanceláří T. Bati. Zajímavý zážitek.

 

Co připravujeme:

  • Ještě letos proběhne třídenní ozdravný pobyt v Hotelu pod Kyčmolem v Horní Lomné. Ve dnech 2. – 4. října. Přihlásilo se 20 účastníků, pojedeme autobusem. Nadace ČEZ podpořila tuto pobytovou akci. I k tomuto tématu jsou další informace v příloze.

  • V rámci Týdne sociálních služeb, které proběhnou letos ve dnech 30.9. – 13.10., se uskuteční v klubovně i Den otevřených dveří. Dne 10. října od 10:00 do 14:00 hodin.

 

Kultura – co je v nabídce?

 

Barevný podzim – Evropský týden mobility – dne 20. září od 14:00 u letního kina.

 

Městský dům kultury – 25. 9. v 17:00 hodin velký sál – DUO Adamis – koncert pro seniory. Vstupné 50,-- Kč. Jinak je program na internetu nebo na plakátech po celém městě. Informace o prodeji vstupenek a objednávky tel.: 596 309 000, 602 522 498.

Kino CENTRUM

19.9. – čtvrtek 20:00 hodin – Román pro pokročilé – česká komedie.

26.9. - čtvrtek 20:00 hodin – Přes prsty – nová česká romantická komedie.

Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2019: 8. října, 12. listopadu a

3. prosince.

 

Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

 

Spokojené prožívání konce léta přeje Bláža.

Příloha ke zpravodaji

 

25. září proběhne setkání zástupců regionálních klubů. Proběhne takto:

Od 9:00 hodin bude otevřený Spolkový dům, příjezd hostů se očekává tak kolem 10:00 hodin. Přijedou buď vlakem nebo atuty. Proběhne prezentace. V 10:30 zahájení, občerstvení a v 11:00 hodin odjedeme autobusem do Dolní Lutyně k exkursi na farmě Bezdínek. Pro farmu Bezdínek potřebujeme jmenný seznam všech účastníků. Tam si ve dvou skupinách prohlédneme expozici a demo skleník. Jsme první takto velká skupina, která projevila zájem o exkursi.

Pak odjedeme do restaurace Lutena, kde poobědváme, bude podán zákusek a káva. Oběd si platí každý sám, jídlo je jednotné – polévka – vývar, vepřový řízek, brambory, obloha. Cena oběda je 150,-- Kč. Kávu a zákusek platí klub. Ostatní nápoje si také hradíme sami.

Volná zábava do 16:30 hodin. Autobus odveze účastníky, kteří přijedou vlakem na nádraží v Karviné. Kdo se bude chtít vrátit do Spolkového domu nebo k autu, vrátí se také autobusem. 

Do Spolkového domu zajistíme občerstvení koupené, dohodly jsme se, že něco upečeme. Potřebujeme někoho, kdo vyzvedne účastníky, kteří přijedou vlakem a místní dopravou je přivede do Spolkového domu.

 

Pobytová akce – říjen

 

2 – 4. října v Hotelu pod Kyčmolem v Horní Lomné. Začínáme večeří. Pobyt je s polopenzí.  Snídaně bude podávána rautem, oběd si každý zajistí sám podle výběru a tam, kde zrovna bude. Lomná je dlouhá. Dává se tím prostor k pohybu neomezeném povinnosti, dostavit se k obědu. Na houby tak můžete jít někam dále. Večeře je teplá, výběr ze tří jídel. Po večeři můžeme využívat wellness centra hotelu. Příspěvek na pobyt činí 1200,-- Kč.

Odjezd od University ve 13:30 hodin. Zpět se budeme vracet od hotelu Pod Kyčmolem v 15:00 hodin.

 

 

RP na příští rok.

Je třeba se rozhodnout kam bychom jeli na rekondiční pobyt příští rok.

1/ Hotel Bellaria v Hradci nad Moravicí

2/ Hotel Kamzík v Karlově

Zuzka provede průzkum zájmu.

 

Také v hotelu Junior v Poděbradech jsme se poptali po ceně a termínu.

Všechny pobytové akce je třeba zajišťovat v předstihu.

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář