Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj únor 2018

2. 3. 2018

Z P R A V O D A J  - únor 2018

Nejdříve pár informací k rehabilitačním službám. Ti, kdo mají zájem o rehabilitační služby a služby pedikérky, dostali složky s darovacími listinami a poukazy. Pokyny jak si dále osobně zajistit službu v termínu, který je určen. To je konec dubna letošního roku. Prosím, snažte se termín dodržet. Příspěvek na rehabilitační služby činí 100,-- Kč. Léčebný průkaz po vyčerpání procedur, vraťte na květnové schůzce.

V plánu práce na únor máme:

13. února  - pravidelná schůzka.

  • Výběr z nabídky kina CENTRUM – návštěva filmového představení. 
  • Preventivní edukační akce pro zaměstnance prodejny Tesco Karviná, Gymnázium Karviná, Střední škola služeb Karviná.
  • Návštěva zajímavé akce nabízené Regionální knihovnou v Karviné nebo Městským domem kultury.
  • Zájezd do divadla v Ostravě – s některou neziskovou organizaci zdravotně znevýhodněných v Karviné.
  • Zajištění ozdravných služeb Rehabilitačního sanatoria. Plavání v bazénu, masáže, koupele. 

V lednu jsme v klubovně šily tašky. V rámci rukodělné aktivity. Hezká akce, užitečná. Leden je další z měsíců, kdy vyúčtováváme dotace a píšeme žádosti o finance na činnost letošního roku. Obec Petrovice už jeden z projektů podpořila. Další výsledky budou zveřejněny v březnu.

Co připravujeme:    

  • Wisla – termín 15. března 2018. Odjezd v 8:00 hodin od Slezské university. Relaxační služby Hotelu Golembiewski a návštěva zajímavých míst v městečku. Další informace podá Zuzka.
  • Zajistili jsme termín k využití Spolkového domu. Dne 21. března – mohli bychom si zacvičit, pak si tam udělat dílničku k tvorbě velikonočních výzdob. Další termín na jaře, je 18. května – smažení vaječiny.
  • Edukační přednášky probíhají, v jednání je přednáška pro zaměstnance karvinských prodejen Tesca.
  • Na některý hezký den v dubnu domlouváme s děvčaty z bohumínského klubu soutěž v minigolfu, v Bohumíně. Přijedeme vlakem, některá z nich přijde pro nás na nádraží a procházkou přes náměstí se k tomuto hezkému místu v Bohumíně dostaneme. V březnu zjistíme zájem a dohodneme termín akce.
  • Zájezd do divadla v Ostravě se zatím nekoná, ale s klubem tělesné postižených bychom mohli jet na zájezd do Kopřivnice, do Muzea. Dne 17. dubna, cena je 250,-- Kč. Odjezd od Univerzity v 8:00 hodin. Přihlaste se Zuzce, pokud máte zájem.
  • Po lednové schůzce, hned večer, jsem zjišťovala co s návrhy na rekondiční pobyt v příštím roce. Karolínka by nás asi neuspokojila. Hotel MESIT, v Horní Bečvě, to je jiná. Takže proběhla krátká mejlová komunikace a máme provedenou rezervaci na 23. 6 – 28. 6. 2019. Uděláme všechno pro to, aby pro zájemce byla cena přijatelná. V plánu práce máme výlet do Beskyd, takže 13. července 2018, se zastavíme i v tomto hotelu a budete mít možnost prohlédnout si, kde bychom mohli strávit příští rekondičák.
  • Informace v předstihu – Na Oravu – tedy k Oravské lesní železnici pojedeme 30. května. Podrobnosti v dubnovém zpravodaji.

Připomínám, že na březnové schůzce budou rozdány přihlášky na letošní rekondiční pobyt. Jedeme do Slatinic, do Penzionu Majorka. Zároveň bude vybírán příspěvek na pobyt. Záloha – 2 000,-- Kč. Do přihlášky by každý účastník měl uvést jméno toho, s kým chce být ubytován. Domluvte se, předejdeme některým nedorozuměním, které pak při ubytovávání zdržují. Kdo bude chtít trekingové hole, vyzvedne si je v klubovně.

Kultura: v kině Centrum dávají ve středu 14. února český film Špindl v 15:00 hodin. V 17:15 – také český film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. 20. února balet Dáma s kaméliemi – klasika. Nejspíš to bude taková nádhera jako Louskáček. Domluvíme se. Dále český film Věčně tvá nevěrná. Například 24. února v 17:30 hodin.

Zajímavá může být Vernisáž výstavy k 750. výročí založení Karviné. Dne 15. 2. V 17:00 hodin. Výstavní síň archívu. Jinak pondělky a středy od 8:00 – do 17:00 hodin. Do konce roku. Ve společenském sále Rehabilitačního sanatoria bude jistě hezká beseda s Mgr. Kolkovou na téma: Historie lázeňství. Dne 28. února v 15:30 hodin.

Co nabízí Regionální knihovna? Především je v oddělení, kde si půjčujeme knihy instalovaná výstavka Jany Michalcové – nádherné šperky z perliček. Stojí za vidění. Kdo se nemůže jít podívat, koukněte na web: www.mijabijoux.cz. Beseda s českým záhadologem Arnoštem Vašíčkem proběhne 27. 2. 2018 v 17:00 hodin v Kinosále knihovny. Vstupné 30,-- Kč  

Termíny společných schůzek na rok 2018.

Scházíme se v salonku budovy B, v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov, v 15:00 hodin.

13. března – členská schůze, 10. dubna, 15. května, 10. července, 14. srpna, 11. září, 9. října – členská schůze, 13. listopadu, 4. prosince.

Únor není bílý, pole nesílí, ale zase nejsou hladké chodníky a tak je snad menší nebezpečí úrazu. Tak ještě ať se nám chřipka vyhne, jakákoli i exotická. 

                                                                        Přeje Vám všem i sobě Bláža.