Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Zpravodaj říjen

29. 6. 2020

Z P R A V O D A J  - říjen 2019

 

Aktuálně – ve čtvrtek 10. 10. 2019, v 18:30 hodin,

dávají v Kině Centrum v rámci akcí BABSKÉ KINO český film Pražské orgie. Máme ještě vstupenky, přijďte si ke stolu. Cena 130,-- Kč.

Ve čtvrtek rovněž 10.10 od 9:00 do 14:00 se v klubovně můžeme sejít při příležitosti Dne otevřených dveří. Rádi přivítáme hosty, ale můžeme také probrat informace, které Vám budou chybět v souvislosti s nabitým programem dnešní členské schůze.         

 

Kdo oslaví narozeniny v říjnu?       

Srdečně blahopřejeme a do dalších let buďte zdravé a spokojené.

 

Krásné narozeniny slaví Témová Jaruška – narozena: 17. 10. 1939

            Věrka Wawrzczyczková slaví půlkulatiny – narozena: 1. 10. 1954

            A ještě má svátek.

 

Dalšími oslavenci jsou: Hoffmannová Emanuela – 13. října 1940 a

Flossner Josef  - 28. 10. 1941

 

Přejeme, co jen Vám můžeme přát,

ať lásku máte komu dát,

ať Vás má někdo rád.

Ruku, co v žalu pohladí, rozum co v nouzi poradí a přátelé co nezradí.

 

 

 

V plánu práce na říjen 2019 máme napsáno: 

 

  8. října – druhá členská schůze. Nabídka akcí do konce roku.   

Den otevřených dveří v klubovně. Tisk a distribuce informačních letáků a brožur.

Akce v Petrovicích – bowling, výstavky. Výstavy v Okresním archívu v Karviné.

 

Takže – nabídka akcí do konce roku. Bowling s děvčaty ze Svazu žen v Petrovicích se koná hned zítra tj. 11. října v 17:00 hodin, opět v Zámečku. Vesměs jste již domluveni, je to informace pro ostatní, kteří nezaregistrovali pozvání na minulé schůzce a nebyli na pobytové akci v Hotelu pod Kyčmolem. Určitě nabídneme ještě nějakou kulturní akci a akci v klubovně. Předsilvestrovské procházení a následné společné setkání ve Spolkovém domě ukončí aktivity letošního roku.

Plán práce tedy plníme, jak vidíte.  

 

  • Vrátím se k akci ze dne 25. září. Uskutečnilo se společné setkání zástupců onkoklubů severní Moravy. Bylo nás 47. Nejdříve jsme nabídli účast ve Spolkovém domě a pochvalovali si, jek se město o své neziskovky stará. Po úvodu a přivítání jsme odjeli velkým autobusem do Dolní Lutyně na farmu Bezdínek. Největší skleníky v Česku. Proběhla ochutnávka výrobků, zajímavá exkurse v demo skleníku a nákup výrobků. Pak jsme se přemístili do restaurace Lutena o kousek dál v Lutyni a další program také neměl chybu. Dobře jsme poobědvali, při kávičce a zákusku se bavili, poznávali, bylo dobře. Opět jsme se vrátili do Spolkového domu, ale tam už po krátkém čase akce končila. S děkováním za hezký zážitek, za to, jak jsme se o hosty a všechny postarali. Naše děvčata napekla hodně, opravdu hodně zákusků, buchet i slaného pochutnáníčka. Všechno moc chutnalo, bylo nám skvěle. A jako vždy – těšíme se na takové setkání do Ostravy, Havířova…….Takže tradice těchto setkávání pokračuje. V obrázkové dokumentaci budeme prezentovat tuto akci, zřejmě jako nejúspěšnější z celého roku.

  • Ve dnech 2 – 4. října proběhla pobytová akce v Hotelu pod Kyčmolem v Horní Lomné. Počasí nám přálo, ubytování a strava – byli jsme spokojeni. Pobyt byl zaměřen především na pohyb, tak tohle jsme splnili. V přilehlém terénu si každý našel možnost jak zvládnout sbírání hub. Příjemný pobyt nám pokazil hluk, který nedovolil vyspat se druhou noc. Ve čtvrtek měli v hotelu svatbu, a tak se svatebčané bavili tak, jak se má na takové akci bavit. Tyhle dvě akce se prostě neměly „potkat“.

 

Co připravujeme: říjnové akce jsou zmíněny v úvodu zpravodaje.

 

Bylo by dobré, kdyby se obměnili účastníci pražských podzimních celorepublikových akcí. Dostali jsme opět pozvání na Sněm členských organizací LPR Praha a Konferenci Aliance českých žen s rakovinou prsu. Nahlásila jsem účast dvou členů spolku na každou akci. Je třeba nahlásit jména. Informace, týkající se termínu a programu jsou přílohou zpravodaje. Ta akce v Luteně měla také smysl v tom, že jsme se měli více poznat i s novými členy ostatních přítomných spolků. Mimo jiné proto, abychom společně s nimi cestovali do Prahy a užili si jejich hezké akce. Cestovné hradí spolek.      

 

Takže o co jde –

Výroční konference 2019 organizace Aliance českých žen s rakovinou prsu Praha.

 Název konference – „Hodnocení kvality zdravotní péče a personalizace medicíny“

„Genomové profilováni a jeho role v personalizaci onkologické péče v 21. století“

 

Místo a datum konání:  22. – 23. listopadu 2019, Hotel Amarilis, Štěpánská 613/18, Praha 1, 110 00 Nové Město

 Ubytování:  Hotel Ibis Praha Malá Strana - Plzeňská 14, Praha 5 – Smíchov. Hotel se nachází hned vedle obchodního centra Nový Smíchov, u zastávky tramvaje Anděl a stanice metra Anděl (trasa B)

 Jako každý rok se mohou z jedné organizace přihlásit dvě účastnice, kterým budou uhrazeny následující náklady spojené s konferencí: 

ubytování:  z pátku na sobotu (pro vzdálenější i ze čtvrtka na pátek)         

strava:  pátek - oběd + večeře, sobota - oběd

Mimo odborný program, chystáme v pátek večer také kulturní doprovodný program, který vám potvrdíme také později.

                                                                                                                                                                                    

Podzimní Sněm členských organizací Ligy proti rakovině Praha - pozvánka
 

Sněm členských organizací Ligy proti rakovině Praha - Dvoudenní akce se bude konat v termínu 22. - 23. října t.r. opět v Hotelu DUO, Teplická 492, 190 00 Praha 9.

 

Na první den Sněmu chystáme zajímavé přednášky, druhý den bude tentokrát společný program pro všechny účastníky.

 

V rámci programu podpory pacientských organizací opět nabízíme pro mimopražské účastníky ubytování pro 2 osoby/organizaci zdarma.

 

 

 

Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2019:

12. listopadu a 3. prosince.

 

 

Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

 

První mrazíky nás z míry nevyvedou, to jsou ty fazolové, ještě bude hezky a tepleji.

 

 

Hezké babí léto přeje Bláža.