Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Zpravodaj červen

29. 6. 2020

Z P R A V O D A J  - červen 2019

 

Pozor!!!!!!! V srpnu nebude schůzka, jedeme na výlet. Více dál ve Zpravodaji.

 

 Ze všeho nejdříve připomínám, že nástup na rekondiční pobyt je 23. června. Je to v neděli a odjíždíme od Slezské University v 13:00 hodin. Vracíme se 28. června končíme snídani a odjíždíme v 10:00 hodin. Pro trekingové hole si přijďte do klubovny, pokud máte zájem s nimi během pobytu chodit. Sebou – plavky, léky, doklady a terrabendy / žluté gumy na cvičení /, pokud doma máte. A dobrou náladu přibalte také.

 

Kdo slaví narozeniny v červnu ?

 

Flössnerová Helena – nar. 22. 6. 1946

         Pietrová Irena – nar. 23. 6. 1943

                 Höglingerová Truda – 24. 6. 1943

 

Tuhle krátkou básničku, posíláme Vám v přáníčku,
         aby štěstí Vaše bylo, nic zlého Vás netrápilo,
                    ať vše špatné spraví dobrá nálada,
                               a starosti hoďte za záda.              Přeji přátelé z klubu.

 

V plánu práce na červen máme:   

11. června – schůzka v RS – aktuální pokyny k rekondičnímu pobytu.

23. – 28. června – Rekondiční a ozdravný pobyt v Hotelu Mesit – 32 členů.

Výlet na Slovensko do Rájecké Lesné. Na Dny pokory a vďaky. Každoročně organizuje pacientská organizace Žilinské Venuše.

Zpracování výstupu z pololetní činnosti – prezentace v tisku, nástěnkách, v nemocnici.

 

Co už proběhlo v květnu:

  • Poděkování všem, kdo se zúčastnili prodeje květinek a rozdávání letáků během letošní sbírky Český den proti rakovině. Přes nepřízeň počasí jsou výsledky sbírky uspokojivé. Jako vždy nejvíce „ zabodovala „ Vlasta, bývalá členka spolku, která se s námi dál zúčastňuje některých aktivit.

  • Turnaj v bowlingu s děvčaty ze Svazu žen v Petrovicích se konal 17. května. Opět skvělá atmosféra a hezký podvečer strávený v petrovickém Zámečku.

  • Smažení vaječiny ve Spolkovém domě nedopadlo podle našich představ. Bylo po dešti, chladno a tak jsme zahradu nevyužili. Sešlo se nás 30, bylo dobře, ke kávě jsme si napekli dobrůtky. Opět další hezky strávený den.

Co připravujeme:

·Výlet do Jeseníků se uskuteční 10. července. Pojedeme do Karlova, do Hotelu Kamzík, prohlédneme okolí i hotel, zvážíme, zda by se nám líbilo strávit tam příští rok, rekondiční pobyt. Pak si prohlédneme Karlovu Studánku. O stravu a pitný režim se každý postará sám. Odjíždět se bude od Slezské University v 7:00 hodin.

  • Výlety seniorů 2019 - z Moravskoslezského kraje jsme dostali takovou nabídku – jednodenní výlety pro seniory z MSK.

Přeposílám Vám nabídku Educa24 agency, s.r.o.(viz příloha) zaslanou na Senior Point Karviná určenou k výletům našich seniorů, které pořádá tato společnost  ve spolupráci s Moravskoslezským krajem. Rezervační systém bude spuštěn 15. 5. 2019, a to e-mailem, telefonicky nebo na níže uvedené webové stránce (preferujeme toto přihlášení).
Všechny informace naleznete na:
www.vyletysenioru.cz
Účastníci: Pouze senioři s věkem nad 60 let s bydlištěm v Moravskoslezském kraji.

Výlet zahrnuje: 1. Dopravu, 2. Stravování (oběd), 3. Služby průvodce, 4. Vstupné,               5. Pojištění

Objednali jsme výlet na den 13. srpna. Jedeme do Frenštátu pod Radhoštěm, Rožnova – do svíčkárny a do Ostravice ke srubu P. Bezruče. Více sdělím ústně.

Cena: 200 Kč / osoba. Je objednáno 20 míst pro účastníky spolku. Zuzka má seznam, peníze je nutné vybrat dnes, je třeba zaplatit převodem na účet agentury. Nástupní místo k přepravě autobusem je na zastávce nemocnice, v Karviné Ráji, směrem na Ostravu. Odjezd v 7:15 hodin. V 7:30 se odjíždí ze zastávky Karviná Nové Město Osvobození.

  • Týden sociálních služeb proběhne letos ve dnech 30.9. – 13.10. Opět bude zahájen výstavou rukodělných prací ve Spolkovém domě. Výstava je prodejní, můžete uplatnit svou fantazii a využít doma dosud neupotřebený materiál, který máme z důvodu: „ no, nevyhodím, ještě se muže hodit “. Výstava na téma – hravě a levně Vás k tomu vybízí. Vysvětlím jak s tím týdnem naložíme a dohodneme se na termínu tvořivé dílny.

  • Stále aktuální - Výlet do Zlína, do firmy EPITA DD. Nezapomeňte si zajistit poukaz na pomůcku. Pokud budete mít zájem o kompresívní podprsenku, na kterou přispívá i zdravotní pojišťovna zde je číslo či kód: 0140551. Kódy epitéz znají lékaři. Jsou různé typy. Součástí programu výletu je návštěva Gobelínové manufaktury. Tuto možnost nabídněte svým známým, kamarádkám, které v klubu nejsou.

 

Kultura – co je v nabídce?

Městský dům kultury – program je na internetu nebo na plakátech po celém městě. Informace o prodeji vstupenek a objednávky tel.: 596 309 000, 602 522 498.

Kino CENTRUM

19. 6. v 15:00 hodin Nedotknutelní – hollywoodská verze legendární francouzské komedie – Biograf Senior.

 

Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2019:

        9. července, 10. září, 8. října, 12. listopadu a 3. prosince.

 

Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

 

Spokojené léto, plné zážitků, na které budete dlouho vzpomínat přeje              Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář