Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 9 - 10/2006

11. 2. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a. s.,        Zakladatelská, 975/22,     735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně:  Úterý:     8,00 – 12,00 hodin

                                         Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin

 

 

Z P R A V O D A J  09 - 10 

 

Září - říjen 2006

Léto uběhlo jako voda, máme tady podzim a my jsme se sešly na členské schůzi sdružení. Zatím nám hezké podzimní počasí přeje a umožňuje, co nejpříjemnější pobyt na procházkách a zahrádkách. Zvládly jsme rekondiční pobyt, nasušily hříbečky a jistě načerpaly z příjemných zážitků něco do zásoby na zimu. Podzim je dobou sklizně zralých jablíček a tak se podíváme jaká úroda se podařilo našim rodičům. Myslím, že hojná, jen se podívejte kolik děvčat se na svět poprvé podívalo v podzimních měsících.

 

Komu  blahopřejeme k narozeninám?

Drahuška B., Andělka B., Miládka K., Helenka O., Jaruška T., Věrka W.

Kulatiny

Anička P.

             

Co se nám podařilo

v     Zpracovat druhý projekt v letošním roce pro získání dotace na naši činnost, který byl zaslán v červenci na Moravskoslezský kraj. Bohužel dotaci jsme nedostaly. Sdružení bylo zařazeno na třetí místo v náhradnících.

v     V září byla za přítomnosti hospodářky a dvou členů revizní komise provedena revize pokladních dokladů a hotovosti v příruční pokladně. Bez závad.

v     Dovybavení klubovny bylo přivezeno. Teď jen zbývá získat dobrovolníky pro smontování a zavěšení poliček i skříňky pro účetní doklady.

v     Konání třídenního rekondičního pobytu pro stomiky je zajištěno. Podrobnosti viz dále.

v     Společnost NOVARTIS ONCOLOGY, která nám poskytla v loňském roce sponzorský příspěvek, nás oslovila a nabídla spolupráci. Děkuji Božence, že jako jediná z celého klubu přišla a využila mé pomoci k sepsání jejich zkušeností, které jsme společnosti NOVARTIS odeslaly.

v     Pět členek klubu se zúčastnilo 5. 10. 2006  Dnů zdraví v Karviné , který se letos konal na ZŠ Borovského v Karviné Ráji. Zvláště v první části musely Zuzka a Andělka zvládat velký zájem jak o prezentaci samovyšetření prsu, tak i zodpovídat další otázky. Blaženka Vlasta a Yvona pak v druhé  části pokračovaly  a snažily se hlavně mladým lidem vysvětlovat i další rizika vzniku onkologických onemocnění.

v     Vrátily jsme se z rekondičního pobytu. Počasí nám přálo. Jídlo a ostatní organizační záležitosti zařídila Zuzka ke spokojenosti nás všech. Týdeník aktualit spolu s některými fotkami máte k nahlédnutí na dnešní schůzi, nebo v klubu.

 

Co se nám nepodařilo

v    Vzhledem k tomu, že jsme soustředily své síly na přípravu Dne zdraví, nepodařilo se zajistit účast na akci Plave celé město, kterou  Nadační fond Zdravého města pořádalo 4. října 2006.

 

Připravujeme

v     Zveme Vás na prezentaci pomůcek firmy COLOPLAST pro stomiky. Bude se konat 12. 10. 20006 v 10,00 hodin  v malém salónku Rehabilitačního ústavu v Karviné Hranicích. Zveme nejen stomiky, ale i pacienty s jiným střevním onemocněním.

v     Na prezentaci výrobků bude navazovat třídenní rekondiční pobyt pro stomiky, který je zajištěn na dny 17. – 19. října na rekreačním středisku U Studánky v Horní Lomné. Cena pobytu je 600,- Kč a příspěvek na dopravu 100,- Kč. Některé přihlášky jsou již vyplněné, další na Vás čekají dnes. Také by bylo vhodné, si již pobyt zaplatit. Konkrétní údaje najdete na přihlášce, případné dotazy zodpoví Blaženka.

v     Dobrá zpráva pro milovnice penzionu U Studánky. Rekondiční pobyt roku 2007 je objednán. Bude se konat v termínu od 8. do 15. září 2007. Cena a další informace budou známy později, ale už teď se s Vámi těším na příští potkávání.

v     18.10.2006 se koná v Praze sněm onkologických organizací z celé republiky který pořádá Liga proti rakovině Praha. Chtěly bychom jednoho zástupce sdružení vyslat k získání celorepublikových zkušeností.

v     21. – 24. října 2006 pořádá Svaz diabetiků proškolení cvičitelů a nabídl nám účast. Doufám, že zdravotní stav některých našich členek dovolí vyslat také nějakého zástupce. V letošním roce je pro nás účast bezplatná, protože se diabetikům podařilo získat dostatečně vysokou dotaci na konání školení. Velmi za tuto jejich vstřícnost děkujeme.

 

Připomínáme

v   Provoz klubovny se stabilizoval do dvou dnů v týdnu, tedy v úterý a ve čtvrtek..Termíny konání společných schůzek jsou do konce roku následující: v listopadu - 14. 11. Galaxie, v prosinci – 5. 12. „mikulášková“ v Rehabilitačním sanatoriu. 

Kultura 

Středa 11. října 2006 v 19,00 hodin, velký sál MěDK Karviná

Hvězdný expres – Nová zábavná a hudební show Vládi Hrona

 

Úterý 17. října 2006 v 19,00 hodin Velký sál MěDK Karviná

Postel plná cizinců aneb Rodinná pouta na cestách

 

Úterý 31.října 2006 v 19,00 velký sál MěDK Karviná – Divadelní společnost HÁTA

Prázdniny snů

                                                                                              Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář