Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 8/2007

23. 4. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a. s., Zakladatelská 975/22,

735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně:  Úterý:      8,00 – 12,00 hodin

                                              Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin

Z P R A V O D A J  08_07

Srpen 2007

Proplouváme létem s menšími, či většími problémy se přizpůsobujeme střídání veder s chladnými dny. To nám zase to léto dává do těla. Pomaloučku se blíží rekondiční pobyt v Lomné, na který se určitě těšíme. Jen ty hřiby asi neporostou. Nevadí. Budeme sbírat alespoň síly na procházkách.

Tento měsíc slaví narozeniny

Růženka R., Alenka S.,

Viktorka Š., Vanda. T. a Liduška W.

                                         

 

Hodně lásky a zdraví Vám všem přeje všech 47 žen a mužů našeho onkologického sdružení.

Co se nám podařilo

  • Je zpracován nový projekt „Nebuďte sami“ a má za úkol oslovit onkologické pacienty v přilehlých obcích a městech Karviné. Bláža pro tento projekt zaktualizovala brožurku „Šance zůstat zdravá“.

  • Za účelem představit činnost sdružení navštívily  ve čtvrtek 9. 8.  Bláža se Zuzkou  Polikliniku v Českém Těšíně. Postupně se chtějí vydat do dalších obcí.

  • Připomínám

    • Schůzky ve II. pololetí 2007 budou vždy v Rehabilitačním sanatoriu v Karviné Hranicích a termíny konání schůzek jsou tyto:

    14. srpna, v září bude rekondiční pobyt, 9. října – členská schůze začíná ve 14,00 hod.,

    13. listopadu a 4. prosince 2007- mikulášská, vždy v 15,00 hodin.

    • Diabetici nám nabídli možnost zúčastňovat se od září plavání, či cvičení v bazénu Deja. Konalo by se v úterý a čtvrtek vždy v době 16,00 – 17,00 hodin. Žádáme vážné zájemce aby se přihlásily. Vzhledem k tomu, že bychom se na pronájmu bazénu  musely podílet finančně, je nutné vše dobře zvážit. Jistě by nemělo cenu platit pronájem, když  by nebyl z naší strany dostatečný zájem. Uveďte na prezenční listině, kdo by měl u toto akci zájem.

    Připravujeme

    ·         Zveme Vás na výlet: 29. 8. 2007 plánujeme návštěvu Rybího domu a Archeoparku v Chotěbuzi. Jedná se o  prohlídku velkých akvárií i s rybami. Také je zde možnost navštívit restauraci a občerstvit se. V Archeoparku je možno vidět slovanské hradiště. Vykopávky na tomto území probíhaly zhruba 30 let a dnes je možné spolu s doprovodem (cca 1 hodina) tuto historickou památku navštívit.  Pojedeme autobusem na Český Těšín. Zatím jsou dva návrhy na hodinu odjezdu, záleží na kterém se při naší schůzce domluvíme. Zastávku si každý zvolí sám podle toho, jak mu bude vyhovovat.

    ·         Čeká nás nejradostnější akce letošního roku a tím je rekondiční pobyt. Většina z Vás již má pobyt zaplacený a odevzdala  závazné přihlášky na rekondiční pobyt v penzionu U studánky, který se bude konat 8. – 15. září 2007.  Cena příspěvku vychází ze zvýšených cen penzionu a na letošní rok činí 1850,- Kč. Zaplatit si můžete ještě dnes. Odjezd na rekondiční pobyt je 8. 9. 2007 v 10,00 od Autotechny. Prosím přijďte včas.

    ·         Na členské schůzi v říjnu proběhne po třech letech volba výboru sdružení, tak jak nám to ukládají stanovy. Na minulé schůzce jste  do kandidátky na volby navrhly sedm členů. Jejich jména jsou Vám dnes k dispozici. Kandidátka bude vyvěšena na viditelném místě v klubovně, tak aby se k ní mohli vyjádřit i členové sdružení, kteří na schůzce dnes nejsou. V říjnu proběhne hlasování, pomocí hlasovacích lístků, které na členskou schůzi připravíme. Po sečtení hlasů bude sestaven tříčlenný výbor na další volební období, které je podle stanov tříleté. Možná se Vám bude zdát, že je brzy na takovéto přípravy, ale kandidátka musí být zveřejněna nejméně dva měsíce od voleb. V září se nesejdeme, protože řada z nás bude na rekondičním pobytu.

    ·        V říjnu se sejdeme již ve 14,00 hodin a to proto, že v tuto hodinu nás bude p. Vojkůvková seznamovat s novým zákonem o sociálních službách. Zákon je sice platný již od 1. 1. 2007 a my jsme měli možnost se s ním již do této doby seznamovat prostřednictvím novinových článků, v rádiu, či televizi ale tady budeme mít možnost nejen poslouchat, ale také se konkrétně ptát na jednotlivé záludnosti zákona. Věřím, že přijdete všechny a konkrétními dotazy si budeme moci tento zákon zpřístupnit.

    ·        Pro ty, které nejedou na rekondiční pobyt mám nabídku, že se mohou zúčastnit „Mezinárodního závodu v plavání a chůzi ve vodě“, který se koná 15. září od 8,00 do 15,00 hodin v plaveckém areálu STaRS v Karviné Hranicích. Na tento I. ročník memoriálu Jana Schmida nás zve partnerské sdružení diabetiků.

    ·         Kultura

    Zveme všechny členy na vernisáž výstavy malíře E. Barana, která se koná 30. 8. 2007 v prostorách Slezské univerzity v Karviné. Při té příležitosti si můžeme prohlédnout prostory, ve kterých se chystáme v příštím roce představit výrobky členů sdružení.

    Pojďte se projít a podívat:

     23. - 25. 8. 2007 cca od 21.00 hodin  - Masarykovo náměstí, Karviná - Fryštát 

    KINEMATOGRAF BRATŘÍ ČADÍKŮ

    23. 8.  GRANDHOTEL

    24. 8.  MAHARAL - tajemství talismanu

    25. 8.  EXPERTI

    Vezměte vnoučátka a shlédněte s nimi klasickou pohádku

    POPELKA

    7. 9. 2007 v 17.00 hodin - velký sál MěDK
    Muzikálové zpracování známé pohádky o chudé Popelce, která se nakonec za pomoci víly Amélie a díky ztracenému střevíčku provdá za prince Jaromíra.

    Účinkuje Slezské divadlo Opava.

                                                                                                                               Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář