Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 7-8/2005

8. 2. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

 

Adresa: Poliklinika NSP, ul. Žižkova č. 2379, 734 01 Karviná – Mizerov

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně: Úterý: 8,00 – 12,00 hodin

  Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin 

 

 Z P R A V O D A J č. 7 a 8 

 

 

Červenec a srpen 2005

Zdravím Vás při čtení dalšího Zpravodaje. I když byla klubovna tři týdny zavřená, události se nakupily a tak Vás musím postupně informovat o všem co se děje.

Komu blahopřejeme k narozeninám? Ke kulatinám Evě M. a dále Vandě T., Růži Ř., Lidce W., a Viktorii Š. Ve zdraví oslavujete !

 

Srdečně blahopřejeme !   

 


 

 

Aktuality:

  

ARCUS Česká Lípa nabízí 17 denní pobyt ve Švýcarsku v listopadu, za výhodnou cenu 2.900,-- Kč. Nabídka je tu už týden, přesto se pokusím zájemcům zajistit tento pobyt. Snad není ještě obsazen. Zájemci se mohou přihlásit v klubovně.

15. září od 9,00 – 13,00 hodin, bude opět přítomna v klubovně paní Čubová z firmy Maxis s nabídkou prádla k prodeji. Do 10. září bych tedy potřebovala vědět od zájemců několik informací pro ni, aby už přivezla prádlo přímo pro Vás.

A ještě jedna informace.

Pokud jste rozdávaly poukázky Avonu na preventivní vyšetření prsu a byly využity, je možné, že se na Vás obracejí tyto ženy opět, s tím, že jim bylo doporučeno opakovat prohlídku. A také s tím, že vědí, že Avon opět tyto poukázky poskytuje.

Takže jsem se informovala v Mamma Helpu. Nejedná se o poukázky, ale o šek na 200,-- Kč. Vyšetření mammografem stojí 600,-- Kč. Pokud žena dostanete šek, doplatí 400,-- Kč. Vyšetření ultrazvukem stojí 280,-- Kč. Po použití šeku doplatí žena 80,-- Kč. Existuje bezplatná linka Avonu s číslem 800 180 880. Tam všem ženám poradí a šek posílají přímo na konkrétní adresu. Poukázky hrazené AVONEM loni a v roce 2003 nebyly využity, nebylo organizačně dobře zajištěno vyšetření i v některých zdravotnických zařízeních.

Takže Avon opět pomáhá, ale je nutná i spoluúčast vyšetřovaných žen. Tyto informace najdou pacientky i na nástěnkách v poliklinice.  

Nezapomeňte na to, že na zájezd do Olomouce na Floru a do Bystrovan odjíždíme 19. srpna v 8,00 hodin. Z parkoviště od Autotechny v Karviné 6.

100,-- Kč přispíváme na dopravu, ve čtvrtek 11. a v úterý 16. srpna se můžete ještě hlásit a platit.

Rekondiční pobyt organizují Zuzka s Andělkou, pokud máte ještě nějaké dotazy tak se ptejte. Je objednáno – teď už závazně 26 míst k pobytu. Začínáme obědem ve 13,00 hodin, odjíždí se tedy v neděli 28. srpna v 10,00 hodin z parkoviště od Autotechny v Karviné 6. 

29. června přijela děvčata z ostravských Amazonek a havířovského klubu INNA. Chceme se dohodnout na společných akcích. Co všechno bude předmětem partnerské smlouvy určíme po prostudování návrhu partnerské smlouvy, kterou jsem tak trochu dala dohromady. Účelem je pokrýt aktivitami větší území regionu. Nabídnout služby v okolních obcích. Potřebujeme stále více tisknout a roznášet informační brožurky a letáčky. 10. srpna přijedou znovu a všechno si to probereme konkrétně.

V každém případě je jeden návrh na společnou akci už teď. Setkání ve Společenském domě v Darkově, třeba koncem září nebo na začátku října. To by přijela děvčata z Havířova i z Ostravy.

Naše akce na září: Pro ty, kdo nepojedou na rekondiční pobyt, je tu osvětová zdravotní akce s klubem Diabetiků. Budou plavat na krytém bazénu v Karviné 8. V 8,00 hodin bude prezentace. V 17,00 bude vyhodnocení v domě PZKO v parku Soudu v Karviné – Fryštátě. A to sobotu dne 3. září. Měly bychom jim pomoci a zaplavat si také. Nebo zúčastnit se jiné disciplíny – chůze ve vodě. 

20. září se Zdravým městem podpoříme akci Evropský den bez aut. Ale co to pro nás bude znamenat ještě sdělím v zářijovém zpravodaji. A hned 22. září se koná v Karviné běh Terryho Foxe v parku. Domluvily jsme se v pobočce VZP na spoluúčasti. Také z Magistrátu města nás oslovili a pozvou k organizační schůzce. Také budou podrobnější informace až na příští schůzce. 

Vzhledem k tomu, že administrativy stále přibývá, vítáme každou pomoc. Zapojila se Vlasta a tak ji potřebujeme zajistit podmínky pro práci. Je tedy objednaný nábytek. Musíme předem vystěhovat ten pronajatý a půjčený. Kdo by přišel pomoci, ať sdělí. 

Snažíme se oslovovat organizace, které nám fandí a pomáhají nám a zatím se nám daří. Odeslaly jsme projekt MSK. Do Brna a na Magistrát odešleme koncem srpna.

Koncem října nebo některou středu v listopadu zorganizujeme přednášku MUDr. Kalinové

Přednášku na téma – melanom kůže. Opět ve Společenském domě v Darkově. Termín upřesníme, můžete však již teď informovat své známé a přátelé. Přednáška bude směrovaná veřejnosti. V souvislosti s připravovaným partnerstvím pozveme zájemce i z Havířova nebo ostravské kolegyně.

No to je všechno, zbytek ústně. Zvládejte ve zdraví všechny problémy. Prožijte hodně pohodových dnů.

 Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář