Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 6/2007

23. 4. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a. s., Zakladatelská 975/22,

735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně:  Úterý:      8,00 – 12,00 hodin

                                              Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin

Z P R A V O D A J  06_07

Červen 2007

Červená se červená celá naše zahrada. Sladké plody jahod dozrávají a růže nám k tomu svoji vůni přidávají. Přeji Vám krásný červnový měsíc. Zase budou prázdniny. Babičky se už těší na vnoučátka.

A kdo se do našeho středu v tomto měsíci narodil? Patří jim naše srdečná gratulace spolu s květinou.

Anička F., Helenka F. a Mária T.

Co se nám podařilo

  • Letošní Český den proti rakovině (11.Květinový den), který se konal 16. května začal deštěm. Ale později vysvitlo sluníčko a postupně se dařilo plnit naše předsevzetí, že letos to bude zase o něco úspěšnější den, než loni. Bylo to však velmi náročné vše skloubit, operativně řešit vznikající problémy. Podařilo se. Děkuji ještě jednou všem, kteří aktivně pomohli. Ráda všem povyprávím zážitky z tohoto dne. Radost jsme měli i ze zájmu p. Fejfara, redaktora Karvinska, který osobně přijel na Slezskou univerzitu zachytit atmosféru dne. 22. května jste mohli vidět a číst článek o úspěšnosti měsíčkového dne. Pro Vaši informaci květinek se prodalo za 90 549,50 Kč.
  • 28. 5. – 31. 5. 2007 jsme odjeli na kratší rekondiční pobyt do Penzionu Pod lípou v Řece. Zhodnocení pobytu Vám ústně sdělí Bláža s Andělkou. Já Vám jej předložím tak, jak jsem ho zaznamenala ráno poslední den před odjezdem:

Moto našich dnů strávených v přírodě znělo: „Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody“.

      Tašky i kufříky sbalily dívky a vydaly se v máji hledat pokojíky.                                             V Penzionu Pod lípou našly svoje postýlky a v nich celé čtyři   dny                                      pokládaly hlavinky.

      Výzva to je veliká nabít svého budíka. Lákají nás procházky, měly jsme i přednášky.

      Při té ranní rozcvičce děkujeme Vlastičce, že nám tělo rozhýbá, do pohybu svaly dá.

      I když ranní rozcvičky skrápí deštík májový, my se přece nedáme, najdem azyl potřebný.

      Ženy, dívky, děvčata, buďte jak ta poupata, která v máji rozkvétají, na svět se rády dívají.

      Dobře se nám jedlo, spalo, máloco nás potrápilo.

      V Penzionu Pod Lípu na nás  všichni  hodní jsou.

      Dnes už končí lenošení, nad návraty domů není.  Přesto zase všechny ženy, pojedeme do

      přírody, za poznáním, lenošením,  nad ty věci  přeci není.                                                          Kdo se dobře cítil tady, našel nové kamarády, přijde zase mezi nás a bude náš kamarád.

  • V rámci projektu „Udělej to pro sebe“ proběhla přednáška na základní škole v Bohumíně Skřečoni.¨

  • Každoroční pokračování celorepublikové akce „Dokážeš to taky“ se konalo 26. května 2007  výstupem na horu. V našem regionu to byl Radhošť. Jeli dvě auta – 7 lidí. Budou fotky, tak si můžete udělat obrázek, jak to tam vypadalo. K dispozici je i veršované poselství, které připravily děvčata z INNA Havířov. My jsme vytvořily vlastní a poslaly Blažence a dalším spolupracujícím sdružením. A zní: Šlapeme si po Radhošti, máme z toho pocit štěstí. Zvládly jsme to na jedničku, zapálily jsme i svíčku – oheň.
  • 3. června 2007 se konal v Karviné Běh Terryho Foxe. Aktivně jsme se nezúčastnily.

 Připomínám

  • V minulých dnech jsme Vás vyzvaly k účasti na Růžové výšivce. Máme v klubovně přehlídku výrobků již od třech žen. Krása. Připomínám, že výrobek musí být alespoň z části v růžové barvě. A tak, co není růžové budeme mít připraveno na výstavu vlastní činnosti, kterou máme chuť zorganizovat k 5. výročí sdružení.
  • V dnešním zpravodaji chci pochválit děvčata, která si vzala k srdci minulé výtky ohledně cvičení. Nové věci jsme nastartovaly na rekondičním pobytu a teď bychom měli ve cvičení pokračovat. Cvičíme každý čtvrtek v 9,00 a ve 13,00 hodin.

Připravujeme

  • Jako tradičně i letos se koná v Praze AVON pochod, a to 16. 6. 2007. Zájemce bude informovat Blaženka jakým způsobem se můžeme zúčastnit.
  • Je připravena závazná přihláška na rekondiční pobyt v penzionu u Studánky, který se bude konat 8. – 15. září 2007. Ten, který se dříve přihlásí, bude mít jistotu, že se pro něho najde U studánky postýlka. Cena příspěvku vychází ze zvýšených cen penzionu a na letošní rok činí 1850,- Kč.
  • Schůzky ve II. pololetí 2007 budou vždy v Rehabilitačním sanatoriu v Karviné Hranicích a termíny konání schůzek jsou tyto:

10.července, 14. srpna, v září bude rekondiční pobyt, 9. října, 13. listopadu a 4. prosince 2007 vždy v 15,00 hodin.

  • Lékárna v Karvinské hornické nemocnici pořádá 20. června 2007 v konferenčním sále v době od 8,00 do 14,00 hodin Den otevřených dveří. Na prezentované výrobky bude 10% sleva a malé dárky. Budeme tam mít otevřený stánek, kde bude připraveno poradenství v oblasti samovyšetření prsu. Přijďte pomoci, ať to zase nemusí zvládat jen výbor. Přivítáme Vaši spolupráci.
  • V době od 18. 6. – 21.6 se zúčastní Marienka a Eliška školení terapeutek na Šancích. Školení pořádají Amazonky z Ostravy a pozvaly dvě naše členky.

Kultura

Těšínské divadlo, česká scéna připravilo na závěr divadelní sezóny známé představení ROMEO A JULIE tentokrát jako muzikál. Koná se 20. června 2007 v 19,00 ve velkém sále Městského domu kultury v Karviné. Vstupenky zakoupíte před představením v pokladně divadla. Přeji Vám příjemné prožití večera.

Dovolte mi abych Vás pozvala na letní procházku a doporučila zúčastnit se koncertů karvinského hudebního léta.

Koncerty se konají na Masarykově náměstí vždy v 16.00 hodin.

  1. 7.    Dechový orchestr ŽDB

  5. 7.    skupina moderní country TERČ

  6. 7.    Dechový orchestr NÁLADIČKA

  8. 7.    Dechový orchestr KOVOŇÁK

15. 7.    RETROBLUES

22. 7.    country music group DROPS

29. 7.    folková skupina DOUDA BAND

                                                                                                                        Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář