Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 5/2006

11. 2. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a. s., Zakladatelská 975/22,

 735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně:  Úterý:     8,00 – 12,00 hodin

                                         Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin

 

Z P R A V O D A J  5_06

 

Květen 2006

Přišel nejkrásnější měsíc květen – měsíc lásky.

            Pevně doufám, že jste všechny dostaly májový polibek, ať už pod břízkou či jiným rozkvetlým stromem. Ucítily jste tu energii, ten život, který prýštil do vaší duše? Škoda, že květen není celý rok. Ale to přece nevadí, protože, kdo říká, že si něco podobného nemůžeme zopakovat za měsíc? Anebo třeba hned dnes...

 

Komu blahopřejeme k narozeninám?

Marienka F. – půlkulatiny,Kristinka K.,Anička K.,Janička M.

 

Přišly na svět v máji,

to se holky mají!

Když se koukly kolem sebe,

viděly to modré nebe,

ale také plno květů.

Stále se mějte k světu.

 

 

Co se nám podařilo

v     Ve spolupráci s kulturní referentkou rehabilitačního sanatoria  v Karviné Hranicích se uskutečnila dne l3. dubna 2006 v  15,00 hodin přednáška  na téma Prevence onkologického onemocnění. Poprvé jsme rozšířily naši přednášku. Diskutovalo se nejen o karcinomu prsu, ale i kůže, tlustého střeva, plic atd.

v     Procházka jarní přírodou v areálu Kouzla zahrad 18. dubna 2006 se vydařila (viz foto na druhé stránce). Počasí nám přálo a tak jsme viděly pěkně rozkvetlé jarní květiny. Sportovec Věrka přijela na kole, ostatní autem nebo autobusem. Nazpět jsme se vešly do aut a v pohodlíčku dojely domů. Samozřejmě, že jsme si každá koupila nějakou květinku nebo stromek pro oživení našich zahrádek či oken.

v     Klub diabetiků nás pozval na besedu s představiteli Statutárního města v Karviné a kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Setkání se konalo v restauraci u Tesarčíka v Karviné Hranicích dne 26. dubna 2006 v 16,00 hodin. Zúčastnily se dvě členky s manželi. Bohužel jedna vstupenka zůstala nevyužita. Diskuse s představiteli jednotlivých stran byla velmi živá. Ukázalo se, kolik problémů občany města trápí. Pochutnali jsme si na volebním guláši a mohli si i zatancovat.

v     Aliance českých organizací a žen s rakovinou prsu předala na semináři v Praze Andělce a Zuzce věcný dar (kazetu  pro přednášky o prevenci karcinomu prsu a didaktický model prsou). Děkujeme děvčatům za prezentaci našeho sdružení.

Připomínáme

v   Rekondiční pobyt je od 9. 9. – 16. 9. 2006 na rekreačním středisku ORBITA, cena pobytu 1700,-- Kč, příspěvek na dopravu autobusem 150,-- Kč. Vzhledem k tomu, že je nutno zaplatit zálohu, budeme postupně vybírat příspěvek, a to buď na klubových schůzkách nebo v klubovně KHN. K dispozici je i závazná přihláška, prosíme ty, které se předběžně přihlásily o zaplacení poplatku a předání závazné přihlášky s potvrzením od lékaře do 13. 7. 2006.

v   V době od 17. 7. do 4. 8. 2006 bude klubovna uzavřena – prázdniny. Srpnová schůzka se uskuteční 8. 8. 2006. Na červnové schůzce upřesníme, kde se bude konat.

Připravujeme

v     Zítra tj. 10. května 2006 se koná 10. jubilejní ročník Květinového dne. V letošním roce je zaměřen na prevenci rakoviny u žen. Pro spolupráci při prodeji květinek se podařilo získat více škol a zařízení než v loňském roce - celkem 6 středních škol, jednu školu vysokou a 3 další sdružení a zařízení. Pevně věříme, že letos nebudeme muset žádné květinky vracet.

v    10. června 2006 (sobota) se v Praze koná AVON POCHOD. Letos poprvé v historii našeho klubu se na tuto akci chystáme i my.

Kultura

v    Což takhle si rozsvítit? Máte k tomu příležitost 15. května 2006 v 19,00 MěDK Karviná s Divadelní společností Josefa Dvořáka. Vedle tohoto známého herce nám rozsvítí i např. Pavlína Filipovská, Milan Duchek a další v divadelní show Lucerna aneb Boj o lípu na motivy hry Aloise Jiráska.

v    Začaly jsme květinami a květinami i skončíme. 18. května 2006 v 18,00 hodin se koná pod názvem Zahrada krásná neznámá beseda s poradci pořadu Receptář prima nápadů ing. Ludmilou Duškovou a Janem Kopřivou. Na setkání v Kinokavárně Reflex se od nich můžete dozvědět nejen o aktuálních novinkách v oblasti pěstování květin a zeleniny, ale – pokud najdete odvahu – můžete se jich i zeptat, na to, co Vás zajímá. Věřím, že tu odvahu najdete...

Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář