Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 4/2006

11. 2. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a.s., Zakladatelská 975/22,

 735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně:  Úterý:     8,00 – 12,00 hodin

                                         Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin

 

Z P R A V O D A J  č. 4_06

 

Duben 2006

Motto: „Duben ještě  tam budem“.

Konečně! Milá děvčata, zajděte si do přírody, projděte se po zahrádce nebo kolem zahrádek. Uvidíte bíle kvetoucí sněženky, bledule, ale hlavně pěkné šafrány v modré, žluté a jiných barvách. Jaro je tady. Nebojte se procházet, bude to balzám na Vaši duši a potěšení pro oči. Hned se nám bude lépe dýchat a plánovat další aktivity.

 

Komu blahopřejeme k narozeninám?

Pavlínce G., Jarmilce K., Amálce S. a Maruš Z.

       

Jaro přišlo k nám a my Vám jdeme přát

s jarní kytičkou. Přijměte ji z našich rukou

spolu s blahopřáním zdraví, lásky a neustálé

jarní svěžesti.

                                                

 

 Co se podařilo

v     Byla odeslána přihláška na letošní květinový den, který je vyhlášen na 10. 5. 2006. Doufáme, že kdo bude moci, pomůže s prodejem, abychom letos získaly větší část z výtěžku prodeje, než  tomu bylo v loňském roce. Jsou to v podstatě naše vlastní zdroje nutné do rozpočtů.

v     14. 3. 2006 se uskutečnila v klubovně v Galaxii v rámci spolupráce s MŠ Slovenská z Karviné 8 malá besídka k MDŽ. Vystoupení se nám moc líbilo, Byly jsme překvapené, co dnes Ti malí špunti dokáží.  Sami se doprovázeli na flétničky, a jejich repertoár byl velmi obsáhlý. Poděkování platí Zuzce za organizační zajištění a především dětem a jejich učitelkám za zážitek. Všem nám až přecházely oči nad tou krásou prádla a plavek.

v     Členské schůze Humanity, která se uskutečnila na stadionu STARS se zúčastnilo 12 členek. Dozvěděly jsme se hodně zajímavých věcí o fungování tohoto sdružení. Bilancování loňského roku i plány do budoucna, např. budování nových prostorů na Tyršové ulici pro starší občany.

v     Ochutnávka čajů, na kterou jsme Vás minule zvaly, byla příjemným zpestřením našeho pracovního dne. Všechny z výboru jsme ochutnaly i zakoupily nějaký nový druh čaje.

v     V aprílovém počasí jsme ve středu 5. 4. 2006 navštívily Dům s pečovatelskou službou v Hnojníku. Jeho ředitelka nás požádala o přednášku k prevenci rakoviny prsu, ale vzhledem k tomu, že přišly i muži podařilo se nám předávat zkušenosti i o prevenci dalších orgánů.

v     V neděli 9. 4. 2006 od 13, 00 hod. jsme prezentovaly práci našeho klubu v Domě dětí a mládeže JUVENTUS. Středisko volného času pořádalo akci „BUĎ FIT aneb den pro mé tělo“. Čekaly jsme, že se přijdete alespoň podívat. Bylo pro nás zklamáním, že ani jedna členka klubu si nenašla čas.

v     Ve dnech 20. – 21. 4.  Aliance český organizací a žen s rakovinou prsu pořádá seminář „Využití didaktického modelu k nácviku samovyšetření prsu“.  Byly jsme aliancí vyzvány abychom přednesly náš projekt. Pojede Andělka a Zuzka.

Připomínáme

v     Termín a místo konání našeho týdenního rekondičního pobytu. Termín 9. 9. – 16. 9. 2006 ORBITA, cena pobytu 1700,-- Kč, příspěvek na dopravu autobusem 150,-- Kč. Koluje již mezi Vámi závazná přihláška. Vzhledem k tomu, že je nutno zaplatit zálohu, budeme postupně vybírat příspěvek, a to buď na klubových schůzkách, nebo v klubovně KHN. Poslední termín zaplacení příspěvku je z výše uvedeného důvodu 8. 7. 2006. Rozmyslete se včas a dobře, příspěvek se bude vracet jen těm, které se ze závažných zdravotních důvodů nebudou moci zúčastnit. Z provozních důvodů zařízení je počet zúčastněných omezen na 25 členek.

Připravujeme

 

v    Ve spolupráci s kulturní referentkou Rehabilitačního sanatoria připravujeme na 13. 4. 2006, na 15, 00 hodinu přednášku na téma prevence onkologického onemocnění.

v    18. 4. 2006 Vás všechny zveme na procházku do Karviné Nového města. Půjdeme se podívat na jarní přírodu do areálu „Kouzlo zahrad“. Sejdeme se na autobusovém nádraží, hodinu setkání si upřesníme na schůzce. Loni jsme tam byly v letním období a tak se teď půjdeme pokochat kvetoucími cibulovinami. Je to nenáročný výlet, který zvládnou i starší ženy. Zveme všechny.

v    Klub diabetiků nám dal k dispozici pozvánku na besedu s představiteli Statutárního města v Karviné a kandidáty pro volby do PS PČR. Beseda se koná v restauraci u Tesarčíka v Karviné Hranicích dne 26. dubna 2006 v 16,00 hodin. Kdo bude mít zájem máme k dispozici pět vstupenek.

v    10. května 2006 bude letošní květinový den. Vítáme každou pomocnou ruku i hlavu na organizaci prodeje květinek.

 

Kultura

 

Lázně Darkov, a.s. nabízí volné vstupenky na koncert Pavla Nováka. Koncert se koná 20. dubna v 15,30 v Rehabilitačním sanatoriu v Karviné Hranicích a ve 20,00 hodin ve Společenském domě Darkov. Cena vstupenek je 50,-- Kč.

Na 4. 5. 2006 připravují lázně vystoupení Vladimíra Hrona a na 20.5. 2006 vystoupení Evy a Vaška.

 

                                                                                          Vlasta

                                                                                                                                               

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář