Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 2/2007

17. 4. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a. s., Zakladatelská 975/22,

735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně:  Úterý:     8,00 – 12,00 hodin

 

Z P R A V O D A J  02_07

 

Únor 2007

Vítám Vás v nejkratším měsíci roku. Pomaloučku si zvykáme, že zima k nám přijde jen na dva, či tři dny a potom je jaro. Většině z nás to vyhovuje. Lépe se nám chodí na procházku, či za nákupem.

Jen doufám, že Vás netrápí bacily, které neměly šanci zmrznout. Buďte na sebe opatrní, nepodceňujte počasí, šála a čepice nejsou jen módními doplňky a nezapomínejte na vitamínky.,

Komu  blahopřejeme v tomto měsíci  k narozeninám

Pulkulatiny slaví Jindřiška SZ.

Jan. Sch., Boženka S., a Lolinka Šč.

 

Co se nám podařilo

  • Bláža pilně pracuje, hlavně doma a podařilo se jí zpracovat a odeslat další projekty. V případě, že uspěje měly bychom finančně vystaráno na tento rok. Oslovila např. Fond primátora města Karviné, Městský úřad v Karviné – odbor soc. a zdravotní, Moravskoslezský kraj, atd. Příjemná zpráva je, že firma Siemens, kterou Bláža oslovila v prosinci, již svůj příspěvek na tento rok poslala na náš účet. Celý kolektiv Ti  Blážo děkuje za Tvou, tak vyčerpávající práci.
  •  28. 5. – 31. 5. 2007 se bude konat jarní rekondiční pobyt v Penzionu Pod lípou v Řece. Dnes máte připravenu prezenční listinu a pro Ty které jsou již rozhodnuté také přihlášku. Předběžný rozpočet je 900,-Kč. Přihlášku je nutné odevzdat do 30. 4 2007, platit můžete na schůzce, nebo v klubovně v obvyklé dny provozu. Odjíždět se bude tradičně v 10,00 hodin od Autotechny dne 28.5. 2007. V případě většího zájmu, než je objednaná kapacita (20) budou mít přednost při výběru účastníků  členky a členové se střevním onemocněním a stomiemi.

  • Jarní pracovní terapie s velikonoční tématikou se uskuteční 22. 3. a 29. 3.(čtvrtky) v 9,00 hodin opět v klubovně, protože se nám zatím nepodařilo zajistit větší prostory. Přihlaste se, kdo má zájem.

  • Od minulého setkání se uskutečnily dvě přednášky v projektu Šance zůstat zdravá, a to v Tyflocentru pro nevidomé (Zuzka a Andělka) a ve středisku Sluníčko v Č. Těšíně pro matky s dětmi (Bláža a Vlasta). Teší nás zájem lidí při přednáškách i o další oblasti než je prevence karcinomu prsu a tak nás to nutí dále se vzdělávat v dalších oblastech výskytu onkologického onemocnění. Např. karcinom čípku, střevní onemocnění, onemocnění varlat, prostaty a další. Neuskutečnila se původně plánovaná přednáška na základní škole Prameny, a to z důvodu onemocnění p. učitelky. Takže tato přednáška se přesouvá do vhodnějšího termínu.

Připravujeme

·        16.1. 2007 proběhla v klubovně sdružení inventarizace majetku klub .Nebyly shledány žádné závady. Zápis o inventuře je k nahlédnutí v klubovně. Byly vyřazeny : např. nefunkční myš k počítači, schránka na dopisy, zbytek komponentů z přestavby počítače, atd.

·         Aliance českých  organizací a žen s rakovinou prsu se na nás obrátila se žádostí o spolupráci na celonárodním projektu „Růžová jízda“ v rámci kampaně AVON proti rakovinně prsu. Prosím , kdo má zájem přečtěte si letáček a pouvažujte, zda se nechcete zúčastnit. Bude to zřejmě náročné, ale měly byste možnost si přivydělat nějakou korunku. Jen čtěte pozorně, je třeba splnit požadavky kladené na eventuelní zájemce.

·        Aliance také pořádá seminář k využití prostředků na podporu výuky preventivních návyků pro jednoho člena sdružení.Uskuteční se v dubnu v Praze. Zúčastnit by se měla jedna členka, která přednáší tuto problematiku.

·        Blíží se Český den proti rakovině (11.Květinový den), který se bude letos konat 16. května. Tématickým zaměřením letošní sbírky bude výchova ke zdravému způsobu života v rodině. Přivítáme nápady, jak organizovat tuto prodejní akci kytiček.

·        Dia klub Karviná nám poskytl  pozvánky na hodnotící členskou schůzi, která se koná v restauraci u Tesarčíka dne 9. března ve 14,00 hodin . Současně je to pozvánka na MDŽ, na závěr bude k tanci a poslechu hrát DUO PASTEL.

·        Dále je tu nabídka na rekondiční pobyty s DIA klubem Karviná:

-         Hotel Ski Zahrádky 23.6-30.6.2007 cena 4 200,- Sk + 100,- Kč na autobus,

-         Penzion Šance Frýdlantn/Ostr. Nová Ves 8.7.-15.7. 2007,cena 1 500,-Kč,

-         DUO Horní Bečva 6. 10.-13.10.2007 cena 2 200,-Kč.

-         Předseda Dia klubu p.Schmid upozorňuje na možnost  soukromě si zařídit na tel. č. 421 0524764111 lázeňský pobyt v období od 18.11.-20.12.2007 nejméně jeden týden i s procedurami za 800,- Sk (zhruba 600,-Kč) na den v Tatranských Matliaroch, Hotel Loisek.

·        Termíny a místa konání schůzek v I. pololetí 2007 se mění! vzhledem k tomu, že provozní podmínky  Galaxie neumožňují nadále toto zařízení využívat pro naše schůzky.

      Dnes tedy máme schůzku v Rehabilitačním sanatoriu v Karviné Hranicích, zároveň je to členská schůze sdružení.

      Další schůzka, která se bude konat 13. února bude také v Rehabilitačním sanatoriu. Kde se budou konat další schůzky zatím není dořešené. Máme vytypované některé objekty, jen bude třeba zjistit možnosti. Většinou chtějí za pobyt pronájem 300,- Kč na hodinu. Snad v březnu budeme chytřejší a sdělíme Vám více podrobností.                    

Kultura

Městský dům kultury Karviná uvádí:

Úterý 20. února 2007 v 19,00 hodin uvádí komedii „Čtyři pokoje do zahrady“.

Hrají: P. Filipovská, J. Brejchová, J. Kačer, D. Morávková nebo A. Kačerová a další.

Čtvrtek 15. března 2007 v 19,00 hodin uvádí zábavnou show „Blázinec“.

Hrají: K. Šíp, J. Náhlovský a D. Zázvorková.

 

 

Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář