Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 12/2005

8. 2. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

 

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a.s., Zakladatelská 975/22,

 735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně: Úterý: 8,00 – 12,00 hodin

  Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin

 

Z P R A V O D A J č. 12

 

Prosinec 2005

Uplynul rok a je tu čas adventní, Mikuláš a za chvíli vánoce. Prožijte advent v klidu, tak jak se má čas čekání na vánoce prožívat a nehoňte se s prachovkou po bytě. Stejně se to zase zašpiní, zkuste si letošní úklidy nechat na jaro. To vysvitne sluníčko a bude na tu špínu lépe vidět.

 

Komu blahopřejeme k narozeninám?

Miládce B., Zuzce D., Aniččce K., Marience S.,  

Aničce V. a Evičce R.

 

Hodně zdraví a lásky přeje celá tlupa děvčat z klubu.

 

 

Co se podařilo

 

 8. 11. 2005 jsme byly s Andělkou a Zuzkou na přednášce AMAZONEK v Ostravě. Přednášely ve zdravotní škole I. ročníku budoucích sestřiček o samovyšetření prsu. Poslouchaly jsme a ani nedutaly, abychom mohly hned další den předvést svoji první vlastní přednášku na dané téma. I v novém roce chceme v této přednáškové činnosti pokračovat. Blaženka připravuje dopis, kterým chceme své přednášky nabídnout institucím, kde jsou zaměstnány ženy a oslovíme i školy.

 Požádalo nás vedení centra BOBEŠ z Bohumína, abychom pro jejich klientky uspořádaly přednášku o prevenci karcinomu prsu. Uskutečnila se 9. 11. 2005 v 10,00 hodin v Bohumíně. Přišlo velké množství mladých žen i se svými dětmi. Bylo to náročné, přednášet v tak hlučném prostředí, ale pro nás i pro mladé maminky velmi poučné. Přednáška se jim líbila, měly i dost zajímavých otázek a tak se vyvinula příjemná konverzace. 

 VZP Karviná přesunula přednášku o samovyšetření prsu na 29. 11. 2005. Náhodným výběrem pozvala skupinu 60 žen nad 35 let. Pro organizátory i pro nás bylo nemilým překvapením, jak málo žen z řad pozvaných se zajímalo o tuto přednášku. O to větší však byl zájem pracovnic VZP a tak přednáška včetně bohaté diskuze měla pěknou a kvalitní úroveň.

 Při dni otevřených dveří v onko klubu nás oslovil Ing. Šincl, náměstek primátora Karviné s nabídkou na možnou spolupráci. Schůzka s ním se uskutečnila v pátek 2. 12. 2005 v budově bývalé radnice. Hodinka příjemného popovídání, předávání si informací o našem klubu a možnostech pomoci ze strany města uběhla velmi rychle.Takže Blaženka má zase plnou hlavu, jak připravit požadavky, aby nám toto popovídání přineslo i nějakou finanční podporu do příštího roku.

 14. 12. 2005 nás čeká inventarizace majetku. Bude to trochu komplikovanější, než jindy a to hlavně proto, že jsme se stěhovaly a také nakoupily nové věci. Během posledních dnů se podařilo zajistit Zuzance pracovní stůl, a tak se při množení materiálů nemusí již krčit u kopírky.

 Děkujeme Martě Š. za pracnou a krásnou výzdobu oken. I já jsem se trochu zasloužila o předvánoční zpestření klubovny a tak se ještě stavte potěšit oko i srdíčko. Nejen klubovna, ale i prostory čekáren jsou vánočně naladěny. O to se zase postaraly lékařky a sestřičky onko centra.

 

Připravujeme

 

 „Vánoční“, poslední posezení v tomto roce se uskutečňuje právě dnes to je  6. 12. 2005 v Rehabilitačním ústavu v Karviné Hranicích. Scházíme se v tomto roce naposledy a těšíme se, jak si sváteční den užijeme. Přijde (možná) i Mikuláš s čertem. Ale to jen jestli jste byly všechny hodné. To by mohli přinést i nějaké dárečky. Necháme se překvapit. Bavte se příjemně.

 8. 12. 2005 vás zveme na 10.00 hodinu do klubovny na předváděcí akci výrobků firmy Just s možností si kosmetické a léčebné výrobky zakoupit. Může to být i příjemný a milý dárek pod stromeček pro Vás, nebo Vaše miláčky.

 9. 12. 2005 jedeme do Havířova. Pozvaly nás děvčata z klubu INNA a přijedou tam i AMAZONKY z Ostravy.

  Klubovna bude od 12. 12. 2005 do 2. 1. 2006 uzavřena. Přivítáme Vás rádi v novém roce  v úterý 3. 1. 2006. V případě, že budete mít kontrolu u lékařky nebojte se i v této době zaklepat. Možná budete mít štěstí na službu, která bude vyřizovat pravidelně poštu, ráda Vás přivítá a uvaří kávu nebo čaj.

 

Kultura

 

V galerii Zdravého města na Slezské univerzitě se koná jubilejní výstava ke 100. výročí narození akademického malíře Otakara Barana. Vernisáž je 15. 12. 2005 v 17,00 hodin a výstava potrvá do 10. 2. 2006. Kdo jste tedy neměly čas zajít na tuto výstavu do MěDK Karviná, můžete tak učinit teď.

Přehled kulturních pořadů v MěDK Karviná:

 

10. 12. 2005 se v 17,00 hodin uskuteční vánoční koncert Václava Hudečka a jeho hostů.

11. 12. 2005 Travesti show – Vánoční speciál, účinkuje travesti skupina Screamers.

13.12. 2005 v 17, 00 hodin můžete vzít vnoučata na zábavný pořad Vánoce s Dádou Patrasovou.

 

Na zámku ve Fryštátě se připravuje na 20. 12. 2005 v 18,00 Vánoční koncert. Zpívat bude Eva Dřízgová, doprovázet na klavír ji bude Eliška Novotná a na klarinet Igor Franišák.

Příjemné zážitky na prosincových kulturních akcích.

 

S některými děvčaty se v letošním roce uvidíme naposledy. Věnuji Vám malý veršík s obrázkem na rozloučenou.

 

 V domečku se krásně svítí, je třeba už domů jíti, čekají nás vánoce a také mísa ovoce. Na cukroví pozor dejte s rozumem se namlsejte. V novém roce přijďte zase, ukažte se v plné kráse. Přivítáme Vás vždy rády, přijďte mezi kamarády(dky).

 

 Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář