Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 10/2005

8. 2. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

 

Adresa: Karvinská hornická nemocnice, a.s., Zakladatelská 975/22,

 735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně: Úterý: 8,00 – 12,00 hodin

  Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin 

Z P R A V O D A J č. 10

 

Říjen 2005

Na úvod našeho říjnového zpravodaje Vám všem, kteří to ještě neví, sdělím novinu. Jsme spolu s onkologickým pracovištěm kompletně přestěhováni do nových prostor. Na Vaše případné otázky, najdete odpověď v hlavičce našeho dnešního zpravodaje. Srdečně Vás zveme na „Den otevřených dveří„ celého onkologického pracoviště, včetně naší nové klubovny. Tato slavnostní událost se koná 13. 10. 2005.

Komu blahopřejeme k narozeninám?  V pěkném podzimním měsíci říjnu se narodily: Drahuška B., Lojzička F., Anička P., Jaruška T., Věrka W. a Jaruška Ž.


 

Předáváme Všem krásnou podzimní kytičku jiřinku i když jen na papíře. Má jednu velkou výhodu. Nikdy Vám neuvadne.

 

Připomínáme

Nadační fond Zdravé město sbírá:

staré baterie, staré knihy, použité brýle, víčka z PET lahví, použité staré známky, železo, papír. Výše uvedené věci je možno předat v kanceláři Zdravého města, Poštovní 615/9, Karviná – Fryštát (naproti VZP). Podpoříte zároveň tyto projekty: Naděje pro život a Mikrobus pro postižené.

 

Aktuality

V souvislosti se stěhováním bych chtěla poděkovat Zuzce a Honzovi D.,Andělze B., Miládce B., Tondovi a Jaromírovi Š. a v neposlední řadě Blažence M., která ve zdraví přežila tzv. hurá akci. Bylo původně domluveno, že nám p. Dr. Vaňková přenechá část místa v nákladním autě na větší kusy z klubovny a ostatní se bude stěhovat postupně. Ale nic nebylo, tak jak se plánovalo. Zuzka s Vlastou vzaly iniciativu do svých rukou a hlav, zavolaly na pomoc své kluky a během jednoho dne byla klubovna osobními auty přestěhována.

Další den kluci smontovali nábytek a děvčata uložila drobnosti do skřínek a poliček. Bylo jich nevídaně, ale vše se vešlo. Přijďte se podívat. Když Blaženka přišla ve čtvrtek poprvé do nové klubovny, všem se nám dojetím zajiskřily oči. Zatímco jsme my stěhovaly, ona se snažila vyřídit plno administrativy. Telecom nám ještě nepřepojil telefon, ale počítač, internet a i-mailová pošta již fungují. Stěhování v této době bylo o to horší, že plno akcí, které měly proběhnout v září, byly přesunuty. Komplikací až nad hlavu, ale postupně se vše daří.

 Znovu opakuji, že 13. 10. 2005 se koná za účasti představitelů Onkologického centra v Novém Jičíně slavnostní zahájení činnosti pobočky v Karviné a tak Vás zveme přijďte na chvíli okouknot hlavně naší novou klubovnu.

26. září se Bláža a Vlasta zúčastnily velmi poutavé besedy „Kuba“ očima Petra Horkého, konané v regionální knihovně v Karviné. Ani jsme se nenadály a z hodinové přednášky byly hodiny dvě, což jistě svědčí o tom, jak rešisér, moderátor a cestoval dokázál zajímavě vyprávět. Škoda jen, že pozvánka přišla na poslední chvíli a díky stěhování, jsme nestačily pozvat více děvčat.

Jenže hned 30. září,  byla v plánu navštěva zámku spolu s členkami z INNy Havířov a nás moc zamrzelo, že tuto akci většina z Vás přešla bez povšimnutí. O to větší díky patří Zuzce D., Andělce B., a Miládce K., které zachraňovaly naší reputaci před havířovskými děvčaty.

Naopak velké poděkování patří děvčatům které 7. 10. 2005 pomohly při organizaci akce „Plave celé město“ a to: hlavně Bláže, která tam strávila celý den, dále Věrce W., Vlastě Š., Zuzce D., Miládce K, Amálce S. a Lídě W.. Tato děvčata se různě střídala v pomoci, podle svých časových možností.

 Přesouvá se běh Terryho Foxe z 22. září na 13.října. Máme pomoci Magistrátu města a VZP. Kdo můžete, přijďte se alespoň podívat, akce začíná ve 14,00 hodin v parku B. Němcové.

  Ze 7. 10. 2005 se přesouvají „Dny zdraví Karviná“ na 14. 10. 2005. Máme k dispozici celou třídu, kde můžeme prezentovat naši činnost od 7,00 do 13,00 hodin. Připravují se propagační materiály. Mění se i přednášející. Podařilo se zajistit MUDr. Vaňkovou. Nejen nás, ale i paní doktorku by jistě potěšilo, kdyby jste vzali své přátele, kamarády a přišli.

 10. – 13. 10. 2005 bude doc. Čermák ve Frýdlantě - Nová Dědina školit členky onkologických sdružení jako laické terapeutky. Vyslali jsme tam své dva zastupce Andělku a Zuzku.

 20. 10. 2005 máme možnost prezentovat náš projekt „Sakura, abychom je každé jaro viděli kvést“. Obsahuje čtyři projekty, které realizujeme od jara 2004 a jsou zaměřené na pomoc onkologickým pacientům všech typů onemocnění bez rozdílu věku. I tato akce vyžaduje, hlavně od Blážy, plno času pro zasílání materiálů, které chce mít Praha před konáním konference k dispozici. Prezentace se zúčastní Bláža s Vlastou. Držte nám palce, abychom celé republice ukázaly, že i my v Karviné umíme vzít za práci.

 26. 10. 2005 v 15,00 hodin se jistě všichni sejdeme ve Společenském domě v Lázních Darkov na přednášce MUDr. Kalinové „Melanom kůže“. Pozvěte i své známé, aby i oni mohli být seznámeni s přibývajícím problémem onemocnění kůže.

Kultura

Těšínské divadlo – česká scéna uvádí 19. 10. hru Richarda Kalinovského „Měsíční běs, neobvyklý příběh o dvojici arménských emigrantů v americkém Milwaukee. Je to emotivně silný text o hloubkách lidského osamění a obtížném hledání vzájemného vztahu.

Výstavy ve výstavní síni galerie Zdravého města

Ak. Mal. Dagmar Štefková – kombinovaná technika – termín konání 13. 10. – 4. 11. 2005, vernisáž je ve čtvrtek 13. 10. 2005 v 17,00 hodin.

Ostatní informace Vám řekne Bláža ústně. Těště se z krásného podzimního sluníčka.

 Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář