Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj - prosinec 2018

2. 1. 2019

Z P R A V O D A J  - prosinec 2018

Rok končí, pro spolek rok úspěšný. Půjdeme si to připomenout 28. prosince do Spolkového domu. Loni nám tam bylo dobře, zopakujeme. Na trase procházení se dohodneme na schůzce. Na místě bychom měli být kolem 14:00 hodin. Bude něco k pití i k snědku a probereme plány akcí pro příští rok.

Budeme blahopřát: 

Ke krásnému jubileu – Aničce Vavrochové -  23. prosince oslaví 80 let.

Ať každý den, který na světě máš, sobě i druhým radost uděláš. Přejeme Ti jen to nejlepší k narozeninám.   

Vzpomínky, to je ráj, z kterého nemůžeme být vyhnáni“. Citát pana Balzaca. Vzpomínej jen na to hezké.

Janině Gehriové – 22. prosince oslaví 65 let.

           Přejeme Ti krásné chvíle, o kterých jsi vždycky snila, aby se svět tvářil mile a ty jsi nejšťastnější byla.          

Dalšími oslavenci jsou: Dokoupilová Zuzka, Bartmanová Miládka, Bohuš Krutki, Stáňa Švantnerová.

K narozeninám Vám přejeme – všechno, co máte nejraději, hodně štěstí, pevné zdraví,       ať Vás život neunaví, naopak je plný zábavy a fantazie.

V plánu na prosinec máme:

4. prosince – poslední schůzka v roce, hodnocení činnosti, program.  

Výtvarná dílna v klubovně - vánoční rukodělná činnost.   

28. prosince - předsilvestrovské procházení – tradiční minituristická akce.

Jaké akce proběhly v listopadu?

  • Opět využíváme služeb Lázní Darkov, a.s., a pedikérky v Karviné 8. Příjemné, stále děláme něco pro své zdraví, jak se zařídíme pro příští rok, probereme na posledním setkání v SD.
  • Dne 15. listopadu navštívily klubovnu pracovnice Občanské poradny a přítomným představily způsob pomoci všem, kdo se dostanou do nějaké tíživé životní situace. Nechaly dost prezentačního materiálu, kdo má zájem, vyzvedne si v klubovně.
  • Se členy svazu tělesně postižených jsme navštívili 22. listopadu divadlo J. Myrona v Ostravě. Dávali koncert s názvem Fantom muzikálu. Pocta M. Prostějovskému a J. Joskovi, překladatelům známých cizích muzikálů.
  • 28. listopadu jsme v klubovně vyráběly, jak tak říkám, něco hezkého. Spíše zdobily polystyrénovou kouli. Menší, větší, někdo stihnul ozdobit i dvě. Přišly dvě nové členky a ty zrovna byly nejšikovnější.
  • Miládka s Andělkou opět prezentovaly spolek v Praze, na konferenci Aliance žen s rakovinou prsu. Přivezly informace, které Vás budou zajímat, podělí se.  

Co připravujeme:

  • 6. prosince si v klubovně nazdobíme nějakou vánoční dekoraci.
  • Toho dne je v kině Centrum Babské kino. Zájem nebyl velký, vstupenky jsou už zakoupeny, každý si zaplatil celé vstupné.
  • Nezapomeňte – 28. prosince ve Spolkovém domě – poslední letošní setkání.

Kultura – co je v nabídce?

Především Novoroční ohňostroj – v úterý 1. 1. 2019 v 18:30 na prostranství pod zámkem. Prodej občerstvení od 13:00 do 20:00 hodin na náměstí.

Karvinský vánoční jarmark se koná ve dnech 2. – 23. prosince na náměstí. Nabízí bohatý program. Zajímavé bude jistě Vánoční městečko od 10. prosince. Dotvoří hezkou vánoční atmosféru předváděním tradičních řemeslných a jiných ukázek.

Stánkový prodej s tradičním vánočním zbožím bude otevřen:

2. – 23. prosince od 10:00 – 19:00 hodin.

26. prosince od 13:00 do 19:00 hodin.

1. ledna od 13:00 do 19:00 hodin.

Pokud pojedete do města autem jsou v této době samozřejmě dopravní omezení. Loni byla nádherné nasvícená radnice. Kdyby tak sníh byl, to je pak náměstí moc hezké a letošní úpravy veškerého terénu ve městě to jistě vylepší.

            V předstihu informace znovu ze spolku tělesně postižených. Opět můžeme s nimi navštívit divadlo J. Myrona v Ostravě. Činoherní kus s názvem Dokonalá svatba dávají 30. března 2019. Cena opět 280,-- Kč. Představení začíná v 18:30, končí v 21:00 hodin.  

 Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2019:

         8. ledna, 12 února, 12. března, 9. dubna, 14. května, 11. června, 9. července, 13. srpna, 10. září, 8. října, 12. listopadu a 3. prosince.

Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

Kdo dává rtům úsměv, dává srdci život ". Řekl někdo. Mějte co nejvíce důvodů k usmívání. 

Každý rok, když končí, máme pocit, že proletěl našim životem. I ten letošní. Přeji všem příjemné prožití vánočních svátků. Do nového roku naději, že když nebude lépe, tak ať je, tak, jak je. 

"Umění není stárnout, umění je to snášet“.

                                                      Tohle zase napsal Goethe.     

        Snášíme to dobře, ne? Bláža                                       

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář