Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj - květen 2018

2. 1. 2019

Z P R A V O D A J  - květen 2018

        Nejdříve připomenu, že na pátek 18. května máme objednaný Spolkový dům. Budeme smažit vaječinu. Od 13:30 hodin. Přijďte, může to být hezká akce. Zítra proběhne „ květinkový den“, to je také akce pro nás.

Dnes také nahlaste, kdo chce jet na Den pokory a vďaky do Rájecké Lesné. Jako každoročně, přišla pozvánka od děvčat ze Žiliny. Koná se 22. června.

Komu budeme blahopřát?                                      

Milence  Černé, Květušce Krutké, Karince Jančičkové a Irence Rakusové.                                            Přejeme Vám –  hodně zdraví, neboť je vzácné, hodně štěstí,         neboť je krásné, hodně lásky, neboť je ji málo, hodně všeho, co by za to stálo.

V plánu práce na květen máme:

15. května – pravidelná schůzka se zajištěním dobrovolníků ke sbírce Český den proti rakovině. Informace k rekondičnímu pobytu ve Slatinicích.

16. května – sbírka Český den proti rakovině.

„ Dokážeš to také“ – celorepubliková akce zajišťuje Aliance českých žen s rakovinou prsu Praha.

18. května – akce ve Spolkovém domě, cvičení s fyzioterapeutkou, smažení vaječiny

Vzdělávací semináře, Edukana v Ostravě s Nadací OKD. Aktualizace nástěnek, distribuce vlastních tiskovin.

30. května - Výlet – Oravská lesní železnice. Doprava autobusem na Oravu. Pak lesní železnicí 3,5 km, prohlídka vláčkem.

Zítřejší sbírka je prakticky připravena. Přejeme si hezké počasí a vstřícné lidi kolem sebe. Nabídky na vzdělávací semináře sice jsou, ale téma není pro nás přitažlivé.

Na akci „ Dokážeš to také “ odjede Andělka s Miládkou. Letos je zajímavý program, vzdělávání je zaměřeno na zdokonalení ve fotografování. Vedení Aliance zajistilo pobytovou akci mimo Prahu. Na Avon pochod opět pojedou mladé členky. Edukační přednášky pro školy i ostatní veřejnost stíhají už jen dvě edukátorky. Zuzka s několika dalšími děvčaty zajistila účast na Dni zdraví v Nemocnici v Karviné – Ráji.

Na oběd a drobné výdaje během výletu na Oravu si nezapomeňte vyměnit koruny na eura. Zuzka ještě řekne pár podrobností k výletu. Odjíždíme od Slezské university v 7:00 hodin, 30. května. Zpět v Karviné bychom mohli být v 17 hodin. Přizpůsobíme se počasí a tomu, co bude někde po cestě zajímavého. Zatím nevím, zda se k nám na Oravě připojí i děvčata ze Žiliny a přijedou i z Rybnika.

Co připravujeme:

Rekondiční pobyt – termín 11. – 17. června 2018. Jede nás 31. Do Penzionu Majorka ve Slatinicích. Seznam má Zuzka. Doplatek 1 800,-- Kč je třeba zaplatit do konce května. O dopravu, jsme opět požádali dopravní firmu MIDI Karviná. Malé lázničky u Olomouce. Je tam hezky, nenáročný terén k procházkám, místo k posezení v areálu penzionu i mimo. Věříme, že se nám opět bude líbit a budeme spokojeni. Součástí programu rekondičního pobytu jsou ranní rozcvičky, možnost využít bazén s whirpoolem v Lázeňském domě Balnea. Z procedur je možné využít masáže. V objektu je výtah. I v případě špatného počasí se máme kde sejít a společně užít volný čas příjemně. V okolí lázní je několik zajímavých míst k návštěvě: Přírodní park Velký Kosíř – tam nás převeze autobus. Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem, Muzeum veteránů ve Slatinicích, Galerie Zdeňka Buriana.

         Především připomínám, že v červnu navštívíme objekt, kde proběhne rekondiční pobyt příští rok. Tedy hotel Mesit v Horní Bečvě. Výlet se uskuteční 26. června. Odjezd opět od Slezské university.  Podrobnosti sdělí Zuzka.

Na srpen jsme posunuli prohlídku areálu Flory Olomouc. Pojedeme vlakem. Opět bude akce ve Spolkovém domě. 

Stále platí že - v Okresním archívu bychom si mohli prohlédnout Výstavu k 750. výročí založení Karviné. Ve výstavní síni archívu potrvá do konce roku. V pondělky a středy od 8:00 – do 17:00 hodin.  

Něco z kultury: Kino Centrum:

Věčně tvá nevěrná - BIOGRAF SENIOR 16. 5. zítra. Vstupné 50,00 Kč. Začátek představení – 15:00 hodin. Romantická komedie od tvůrců úspěšných snímků Láska je láska a Špindl. Turandot: Giacomo Puccini – opera 22. 5. Úterý. Cena 230,-- Kč. Začátek představení 17:30 hodin. Světové umění v kině Centrum - Bregenzer Festspiele. Máří Magdaléna – BIOGRAF SENIOR - 23. 5. Středa. Vstupné 110,00 Kč. Začátek představení 19:30 hodin.

Ve dnech 8. – 10. června se konají Dny Karviné. Program zajímavý na Masarykově náměstí, v Letním kině, na nádraží, v prostranství u restaurace Praha. 

Termíny společných schůzek na rok 2018.

Scházíme se v salonku budovy B, v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov, v 15:00 hodin.

10. července, 14. srpna, 11. září, 9. října – členská schůze, 13. listopadu, 4. prosince.

Nabídka slušná, ne? Využijte, co se dá, přeji k tomu zdraví a chuť tyto akce využívat. Nemůžeme vědět, jestli se bude takto dařit i příští rok.

 

                                                                                              Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář