Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Zpravodaj - duben 2018

2. 1. 2019

Z P R A V O D A J  - duben 2018

Opět pár informací k rekondičnímu pobytu. Se Zuzkou jsem v úterý, navštívila Penzion Majorka ve Slatinicích. Příjemné jednání s manažerkou paní Pazderovou obsahovalo také prohlídku objektu, míst, kam budeme chodit jíst i využívat rehabilitační služby. Bude se nám tam líbit, bude nám tam dobře. Vzhledem k tomu, že i společnost Amgen, s.r.o. Praha podpořila projekt, jehož součástí je konání rekondičního pobytu, není třeba navýšit doplatek příspěvku na RP. Uhradit je třeba do konce května.

  Kdo oslavuje v dubnu? Především blahopřejeme k pěknému životnímu jubileu Marušce Zelené - –  narozena 28. dubna 1938.

Pěknou příležitost k oslavě měl i Jenda Duda,                                                

Dalšími oslavenci jsou Anička Nováková  a  Amálka Slavíková.       

Přejeme Vám krásné narozeniny a ať je ten další rok naplněn jen láskou, příjemnými překvapeními a úžasnými momenty, které si budete pamatovat po zbytek svého života.                                                                                                                           Přátelé z onkoklubu             

Ve Wisle se opět všem líbilo, prohlídka prezidentské rezidence a zámku byla zajímavá. Počasí přálo, takže jsme strávili příjemný den. Velikonoční rukodělná terapie tak dobře nedopadla. Ve Spolkovém domě nás bylo málo. Předpokládala jsem větší zájem. Bylo nám tam dobře.   

Na výroční schůzi LPR odjely Stáňka a Marcelka. Proběhly edukační přednášky v několika středních školách. Marcelka se zúčastní v květnu Benefičního koncertu Davida Deyla, jehož součástí je i módní přehlídka. Bude předvádět modely a také nová trička k AVON pochodu, budou k vidění. Akci organizují Bellisky z Prahy.

V plánu práce na duben máme:

5. dubna – Den otevřených dveří v klubovně. 

10. dubna – pravidelná schůzka. Informace o sbírce Český den proti rakovině

Jednání ve Slatinicích k programu rekondičního pobytu. Prohlídka penzionu, dohoda o ceně.

Den zdraví v Nemocnici s poliklinikou v Karviné Ráji, prezentace činnosti spolku v prostorách prodejny Tesco Karviná.

Jarní Flora Olomouc – výlet vlakem, autobusem.

Výlet do Bohumína – minigolf, s účastí i bohumínských kolegyň.

20. – 22. dubna. Seminář k edukacím. V Rožnově pod Radhoštěm. Pro mladé edukátorky.

A jak to jde?

Den otevřených dveří 5. dubna nabízel možnost přijít si povídat. Velice nás potěšila návštěva pana primátora ing. Jana Wolfa a člena zastupitelstva města ing. Petra Mikuly.  

Den zdraví v Nemocnici v Karviné – Ráji proběhne již 12. dubna. Prezentovat spolek půjde Zuzka a jistě uvítá, pokud se prostřídáte a přidáte se. Můžete si opět nechat změřit tlak, vyšetřit zrak, dozvědět se důležité informace k vlastnímu zdraví. Akce má počátek o půl deváté a končí po obědě. Někdo musí v klubovně – dubnových akcí je více a je třeba je připravit.

Výlet na Floru Olomouc jsme přesunuli na srpen, pojedeme na letní Floru, vlakem.

S děvčaty Svazu žen v Petrovicích se na turnaji v bowlingu setkáme už 20. dubna v 17:00 hodin. Pozor změna – v Hotelu Dakol.

Hned další týden – 24. dubna pojedeme do Bohumína. S členkami spolku Profit se uskuteční turnaj v minigolfu. Musíme nahlásit počet účastníků. Zajistíme oběd. Nahlaste se Zuzce. Pojedeme vlakem. Kdo pojede, včas se dozví kterým vlakem a další informace k akci.   

Co připravujeme:

   Především zájezd na Oravu – tedy k Oravské lesní železnici. Odjezd od Slezské university je v 7:00 hodin, 30. května. Zuzka má opět seznam, takže se zapisujte. Na místě bychom měli být v 11:00 hodin. Obědvat budeme po zpáteční cestě, v doporučené restauraci. Návrat do Karviné plánujeme na 19:00 hodinu.

  • Výlet do Beskyd jsme naplánovali na 26. června. Pojedeme si prohlédnout Hotel Mesit v Horní Bečvě. Místo, kde bychom mohli strávit týdenní rekondiční pobyt příští rok. Máme zajištěnou předběžnou rezervaci. Zpáteční cestou bychom mohli navštívit Rožnov nebo něco zajímavého poblíž. Navrhněte, kam byste se chtěli podívat. Také jde o celodenní výlet. 

Výstavu k 750. výročí založení Karviné můžeme shlédnout ve výstavní síni Okresního archívu. Potrvá do konce roku. V pondělky a středy od 8:00 – do 17:00 hodin. Další výstava s tímto zaměřením je instalovaná v ZUŠce v Karviné 7. Tam domluvím termín na některý čtvrtek odpoledne. Další informace v květnu. 

Dvě z nákladových položek projektu Toulání pro zdraví se týkají i kultury. Konkrétně návštěvy Kina Centrum a představení v MěDK Karviná. Nadace OKD tento projekt podpořila. Navrhujeme takový postup. Zajistíme vstupenky do kina nebo MěDK, nabídneme na schůzce, zájemci si zaplatí část a zbytek půjde do vyúčtování projektu. Protože se na finanční realizaci celého projektu podílíme. Programu SENIOR v Kině Centrum se tato nabídka netýká. Spíše těch dražších vstupenek.

Kino Centrum:

A už je tu první nabídka – Středa 11. 4. Český film - Věčně Tvá nevěrná. V SENIOR programu za 50,-- Kč. Ve 20:00 hodin.

Zajistila bych vstupenky, na český film Pepa. Komedie s Michalem Suchánkem v hlavní roli. Na pondělí 23. dubna. Zájemci se nahlásí dnes. Je třeba brát v úvahu, že 24. dubna jedeme do Bohumína

V květnu dávají opět Tátovu volhu. Na květnové schůzce sdělím termín, cenu a opět se můžete přihlásit.

Návštěvu v MěDK si necháme třeba na podzim. Zjistím program. Pokud máte návrh a víte o hezkém představení, dejte tip. Zajistíme.

Termíny společných schůzek na rok 2018.

Scházíme se v salonku budovy B, v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov, v 15:00 hodin.

15. května, 10. července, 14. srpna, 11. září, 9. října – členská schůze, 13. listopadu, 4. prosince.

Je těch aktivit docela dost. Buďme rádi, že jsou i podpořeny. Teď k tomu potřebujeme kondici, abychom se mohli akcí účastnit. Nabídka je tak široká, že si můžeme vybrat a prostřídat se. A já budu moc ráda, když se zapojíte účastí a návrhy, jak si letos zpříjemnit život.

                                                                                                                      Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář