Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj - červen, červenec 2018

2. 1. 2019

Z P R A V O D A J  - červen, červenec 2018

           Červnová schůzka se nekonala, většina členů se zúčastnila rekondičního pobytu. V Penzionu Majorka, v Lázních Slatinice. Počasíčko, jako pro nás, líbilo se nám tam. Vždy je někdo spokojený méně, ale příští rekondiční pobyt si to vynahradí. Věřím, že i příští rok to tak bude. 

Komu blahopřejeme?

V červnu oslavily pěkné půlkulaté narozeniny: Pietrovská Irenka a Trudka Höglingerová. Na rekondičním pobytu se také přálo, ale oficiálně dnes. Flösnerové Helence – nar. 22. 6. 1946

V červenci oslavují: Hlawiczková Květka, Burová Dáša, Liptáková Helenka,    a  Buchtová Jana. 

K vašim narozeninám vám přejeme, aby vám život dopřál všeho, po čem vaše srdce touží. Hodně štěstí, lásky, zdraví a peněz!                 

Přeji přátelé z onkoklubu.

V plánu práce na červenec máme:

10. července – pravidelná schůzka členů onkoklubu.

13. července – výlet do Beskyd. V programu Hotel Mesit – místo rekondičního pobytu v roce 2019, prohlídka. 

Klubovna bude uzavřena od 11. 7. – 6. 8. 2018 – zajistíme vyřizování pošty a nutné administrativy.

  • Sbírka Český den proti rakovině proběhla v klidu, více může říct Marcelka s Andělkou. Všem, kdo se aktivně podíleli na prodeji květinek, děkujeme. Moc děkujeme, vím, že je tato akce stále náročnější. A děkujeme Marcelce a Andělce za rychlé a bezchybné vyúčtování sbírky Lize proti rakovině v Praze.
  • Smažení vaječiny ve Spolkovém domě nemělo chybu. Poprvé, jistě ne naposled. Příště se ve Spolkovém domě sejdeme v říjnu. Vezmete si sebou malý polštářek, velikosti 30 x 25 cm. Budeme plnit špaldovými slupkami. Také se můžeme domluvit na tom, že si polštářky ušijeme v klubovně.
  • Prohlédnout si Oravskou lesní železnici jsme jeli 30. května. Byla to poslední akce patřící do projektu, na jehož realizaci nám přispěl Nadační fond Tesco. Bylo hezky, projížďka vlakem příjemná. Na rozhlednu tedy všichni nevystoupali. Pak jsme odjeli prohlédnout si blízky skanzen a po zpáteční cestě jsme se opět zastavili u slovenského orloje ve Staré Bystrici. Bylo nás 27.
  • V Hypermarketu TESCO Karviná jsme s Andělkou na požádání vedení prodejny prezentovaly činnost klubu. Asi 30 zaměstnancům jsme představily smysl práce klubu, jeho úspěchy a také upozornily na včasnou návštěvu lékaře při objevených problémech. Nepodceňování příznaků nemoci.
  • Také letos se dvě členky spolku zúčastnily akce „ Dokážeš to také“, v Praze. A přivezly pro klub nový fotoaparát.
  • Projekt „ Nejde jen o prsa „ – jarní část skončil. Dny zdraví proběhly v několika nemocnicích. Edukační besedy a přednášky mají stále lepší úroveň.
  • Mladé členky spolku prezentovaly spolek na AVON pochodu jako balónkové víly. Na  Benefičním koncertu Davida Deyla, zahájila Marcelka Ciencialová módní přehlídku jako jediná zástupkyně severomoravských onkologických klubů.
  • Opět jsme měly pozvání na Den pokory a vďaky žilinských Venuší a tak se pět členek zúčastnilo této hezké akce v Rájecké Lesné. 
  • Proběhlo další jednání v Hotelu Dakol a v Městském domě kultury ohledně zářijové akce v Obecním domě Družba.
  • Z opavského spolku ISIS přišlo pozvání na jejich oslavy 20. výročí založení organizace. Přihlaste se mi, kdo by chtěl jet 18. září do Opavy. Počítají s tím, že přijede našich 5 členů. Pojedeme vlakem 
  •  Dne 26. června jsme odjeli na výlet do Beskyd. Nejdříve jsme si chtěli prohlédnout Hotel Mesit v Horní Bečvě. Je provedena předběžná rezervace na rekondiční pobyt na příští rok. Bude se nám tam líbit. Pokračovali jsme do Dřevěného městečka, do skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Bylo nás 20. Počasí se odpoledne pokazilo, výlet se přesto líbil. Kam pojedeme příště? Navrhněte.

Co připravujeme:

Z toho, co byste si měli pamatovat je výlet vlakem na Floru Olomouc. Napřed nevíme, jak bude venku, a tak podle svého uvážení, přijďte. V pátek 17. srpna. Vlak jede z Karviné v 7:46 – v Olomouci budeme 9:13 hod. Zpáteční cesta z Olomouce v 18:45. V Karviné budeme v 20:13 hodin. Jsou to přímé spoje. Takže - pokud jet chcete, nahlaste Zuzce, jen pro informaci, zda je zájem.

V Okresním archívu bychom si mohli prohlédnout Výstavu k 750. výročí založení Karviné. Ve výstavní síni archívu potrvá do konce roku. V pondělky a středy od 8:00 – do 17:00 hodin.  Měli bychom si domluvit termín, kdy výstavu navštívíme.

Co nabízí Regionální knihovna: Pokračující kurzy trénování paměti.

Kino Centrum: film Chata na prodej – 27. července v 18 hodin.  Cena 120,-- Kč.

Tak to bychom už měli jít. Případný zájem hlásit mně. Zajistím vstupenky.

Termíny společných schůzek na rok 2018.

Scházíme se v salonku budovy B, v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov, v 15:00 hodin.

14. srpna, 11. září, 9. října – členská schůze, 13. listopadu, 4. prosince.

Přátelství je jako zlatá nit, která když se přetrhne, jde sice ještě spojit, ale uzel už navždy zůstane.
                                                                                       Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář