Jdi na obsah Jdi na menu

Hodnocení činnosti spolku za rok 2023

28. 2. 2024

Jsem ráda, že naše tříleté úsilí o změnu ve vedení se podařilo splnit. Minulé vedení zastávalo své funkce přes dvacet let. Se zhoršujícím se zdravotním stavem se již nemohlo věnovat standardní práci tak, aby se spolek posunoval dál a plnil účel založení podle Stanov. V Karviné ukončily svou činnost dva spolky zdravotně znevýhodněných osob. Sice je nás už jen 48 členů, ale s tím že spolek bude pokračovat v pomoci svým členům i službami veřejnosti jsme moc spokojeni.

Realizace projektu Workshop v Nýdku byla už jen organizační tečka.  Protože klubovna spolku v Onkologickém centru Karvinské hornické nemocnice je pro tolik osob malá, rozhodli jsme tu prioritní část projektu realizovat v pobytovém zařízení. Rezervaci jsme provedli rezervaci v Penzionu Ovečka v Nýdku. Pro 20 členů spolku. V termínu 24. – 27. září 2023.

V neděli 24. září jsme se tedy ubytovali ve velice stylově zařízených pokojích. Ovečky všude. Po procházce večeře a v salonku jsme probrali program pobytu. Účastnice, kterých se seminář týkal, probraly v pondělí 25. září, všechny ještě nedořešené záležitosti. Karvinský spolek bude dále nabízet služby a organizovat aktivity zkvalitňující život onkologickým pacientům. Bude se věnovat prevenci onemocnění nádorového onemocnění. Odjížděli jsme se sestavenou kandidátkou nového vedení spolku. Překvapilo mně, jak hodně projevili zájem i ostatní účastníci pobytu o další existenci spolku. Čas, který byl semináři vyhrazen byl mnohokrát překročen. Už teď je zřejmé, že hlavní cíl byl splněn.

Mezi účastníky pobytové akce byli i účastníci, kterých se seminář netýkal, ale zúčastnili se organizace Sbírky český den proti rakovině, z jehož výtěžku byl také pobyt financován. Dále ti, kteří se pak dne 5. října zúčastnili Dne otevřených dveří v klubovně spolku a prezentovali spolek na MINIVELETRHU sociálních služeb města Karviná. Užili jsme si pěkného podzimního počasí.

V programu pobytových akcí se zaměřujeme hlavně na pohyb. Procházkami do okolí penzionu v Nýdku, jsme objevili hezká místa, která jsme nestihli projít. Navštívili jsme místní Dřevionku. Informační středisko obce, s hezky upraveným interiérem domku z minulého století. Průvodkyně nám spíše připomněla, jak zde žili lidé v době, kterou známe ze starých filmů a zažili pobytem u našich prarodičů. Personál penzionu byl velice vstřícný, dobře vařili. Pěkné místo k takovému pobytu. Čím jsme starší, tím více si přejeme pobývat v přírodě, tam, kde je hezky. A v Beskydech je klid, pohoda a spousta míst, která bychom ještě chtěli vidět. Proto jsme si pro příští rok rezervovali v Penzionu Ovečka pobyt. Také v září, na tři dny a pro 20 členů spolku.

V Karviné dne 13. listopadu 2023

Zpracovala: Monczková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář