Jdi na obsah Jdi na menu

Rušný čtvrtek v klubovně

9. 9. 2012

Rušný, ale skvělý čtvrtek v našem onkoklubu.

 
Dne 26. června jsme si prožili skvělou akci v klubovně. Našim třem členkám byly předávány příspěvky na pomoc v léčbě onkologického onemocnění.
Kde byl počátek?
V listopadu loňského roku mně oslovila tehdejší paní ředitelka orlovského Domu kultury s nabídkou finanční pomoci členkám onkoklubu. Tou pomocí měl být výtěžek ze vstupného na festivalu ROCK THERAPY konaného v červnu 2012 v Orlové. Je tolik potřebných, ale vybrali jsme tři ženy.
Dne 23. června 2012 jsme odjely do Letního kina v Orlové. Do stánku jsme umístily spoustu prezentačního materiálu. Spolu s námi přijely členky havířovského sdružení INNA. A pak bylo najednou všude plno černě oděné mládeže i starších a hlučné hudby. Rockeři se představovali. Program přerušili představením tří tváří festivalu. Paní Šebestová Vlasta, Štěrbová Viktorka. Za Danku Kumberovu a představit klub jsem přijela já. Danka byla hodně nemocná.
Program téměř do 23:00 hodin, stále více účastníků. Bylo to náročné, kolem stánku stále někdo procházel, ptal se na činnost klubu, vzal si i nějakou publikaci. Naší nebo odbornou, účelovou. Pak došlo na předání šeku. Nečekaný výsledek – částka 52 296,-- Kč. Neuvěřitelné, skvělé. A ten obrovský aplaus, který sklidila děvčata při přebírání šeku. To jsou věci, které dojmou, rozpláčou. Velice příjemné překvapení.
Po měsíci se ozval organizátor akce pan Jekielek a požádal nás o setkání v klubovně. To byl den. Dveře se „netrhly“. Peníze předávala paní ředitelka Domu kultury v Orlové. Natáčel orlovský Polar, redaktorka karvinského Deníku nám byla velice sympatická, pro příště využijeme takto získaných kontaktů. Velkým překvapením byla návštěva ředitele Nadace OKD s paní zástupkyní a redaktorem Horníka. Nadace OKD sponzorovala festival. 
Jsme vděční za pomoc členkám i za možnost prezentace činnosti klubu. Děkujeme vstřícným lidem, kteří věnují svůj čas organizování akcí, které pomohou překonat zdravotní potíže, spojené s léčbou onkologického onemocnění. Děkujeme návštěvníkům této akce za částku předanou pacientkám. To jsme nečekaly.  Klub se také snaží svým členům pomáhat, jak se jen dá.  Příspěvek natočený v klubovně najdete na portálu orlovského Polaru. Děvčata tam hovoří a svých pocitech velice hezky. 
 
                                                                                        B Monczková     
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář