Jdi na obsah Jdi na menu

Jak je na tom Esíčko?

30. 4. 2012

Zakládání obecně prospěšné společnosti Onko pomoc Karviná, o..p.s., se protáhlo. Zeragistrovaná byla až 3. září 2011.  Informace o činnosti společnosti najdete na: www.onkopomockarvina.cz

Desetiletá činnost onkoklubu je historií společnosti. Onkoklub nemůže provozovat hospodářskou činnost. Počátkem hospodářské činnosti společnosti bude zřizování gastronomických služeb. První provozovnou bude BISTRO Esíčko.   

BISTRO Esíčko bude otevřeno v nově rekonstruovaných prostorách v nákupním centru v Karviné – Mizerově. Termín: 3. září 2012. Průzkum zájmu byl proveden již před rokem. Neustále se drobnými akcemi připomíná veřejnosti této lokality snaha o návrat oblíbeného místa k posezení s přáteli, nenáročné stravování, které chceme zkvalitnit o návrat k tradicím a zaměřit se na slezskou kuchyni. Granty, finanční prostředky vlastní i spolupracujících organizací pomohou zřídit provozovnu, která zviditelní společnost, zajistí žádané služby občanům této karvinské části. Jsme přesvědčení o využitelnosti pobočkou Hygienické stanice, služebnou České policie v této lokalitě, zaměstnanci stavebních firem, které v okolí revitalizují paneláky a budou se podílet na rekonstrukci kina Centrum. Hlavně však zajistí práci několika ženám, které svým zdravotním stavem nevyhovují požadavkům na pracovní výkon běžnému zaměstnavateli. Od úspěchů služeb Esíčka se budou odvíjet realizace dalších projektů s jiným než gastronomickým zaměřením.
Služby Esíčka: Především bude provozovna nekuřáckým pracovištěm.
a)   nabídka teplé a studené kuchyně – svačinky, svačinkové polévky, obědy
b)    obnova tradic – jídel krajových, slezských, levných, zapomenutých
c)    akce – vaříme na víkend, nabídka dietní kuchyně – diabetikům, 
e)    nabídka směřující k vzdělávacím zařízením gastronomického typu - praxe studentů 
f)     zřídit 20 míst k posezení, pokud bude místo, část vyhradit dětskému koutku, 
g)    další akce propagační – ochutnávky specialit, programy pro děti blízkých škol
h)     konání menších společenských akcí – nekuřácké prostředí!!!!!!!!!
ch)   prodej vlastních výrobků i na objednávku, krabičková  strava,  
i)      zajišťování cateringových služeb na akcích vlastních i spolupracujících organizací,
            V provozovně bude zřízená propagační vitrína onkoklubu Karviná. Budou pořádány       malé prezentační akce, zviditelňující činnost tohoto sdružení.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář