Jdi na obsah Jdi na menu

Hezký týden v Luhačovicích

22. 6. 2011


  Hezký týden v Luhačovicích.

Nadace OKD opět vybrala náš projekt k finanční podpoře. Jedeme do
Luhačovic. Všechny dosavadní pobytové akce se konaly v horách v
Beskydech.Nyní se dočkali ti, kteří si přáli pobyt v lázeňském městě.
Došlo však ke změně v ubytování. Místo v Penzionu Sova, který je
dnes již uzavřený jsme byli ubytování v Hotelu U Havlíčka. 
V sobotu 28. května jsme odjeli na týdenní rekondiční pobyt do
Luhačovic.Ubytování skvělé, jídlo výborné, ale hluk z hlavní ulice nám kazil radost z pobytu. Místo na cvičení jsme si našli, rehabilitační služby byly
zajištěny a hodně jsme jich využili. Podařilo se zajistit velkou finanční
podporu zrovna rehabilitačních služeb. Zbytek a jiné služby například jiné
masáže, pedikůru si účastníci platili sami. Denní procházky krásným lázeňským městem byly velice příjemné, uvolňující od starostí, stresů. S popíjením Vincentky, či vody z jiných pramenů. Vedoucí hotelu zajistil autobus a tak jsme se vydali na zájezd do zoologické zahrady a zámečku v Lešné. Přivítání chladným větrem nás neodradilo od prohlídky všech pavilónů. Původně nebylo v programu, ale byli jsme moc rádi, že jsme využili tuto nabídku.

Zuzka dbala na naše zdraví,měřila tlak, sledovala hladiny cukru u diabetiků a postarala se o druhé večeře.Vlasta vedla cvičení, přivezla sebou pro všechny terra bandy. Středeční večer připravila – říkáme tomu výtvarná dílna. Máme tyhle akce rádi.  Z čajových sáčků jsme vyráběli ozdoby na přáníčka a ty odeslali s pozdravem členům, kteří se pobytu nezúčastnili. Jednak není pro všechny místo a také ne každý byl momentálně zdravotně tak dobře, že by mohl pobyt absolvovat. Vždycky myslíme na ty, kdo zůstali doma a je jim to líto. Mají šanci odjet alespoň na čtyři dny do hotelu Hamr v Ostravici.
Vláčkem,který projíždí lázněmi až k přehradě a do Pozlovic jsme se projeli
v pátek. Hezké, chvílemi jsme měli pocit, že nás vyklopí. A na večer již
v předstihu a z domu zajistila Vlasta vstupenky do luhačovického
divadla. Dávali Africkou královnu. Líbilo se nám. K lázním patří kultura.
Někteří i na taneček zašli. Týden uběhl, vrátili jsme se spokojeni, vděční, že
tento finančně dost náročný týden jsme zvládli. Ten vděk patří lidem, kteří
v Nadaci OKD rozhodli, že potěší členy karvinského onkoklubu. Ještě jednou děkujeme.


                                                                              Za všechny Bláža Monczková
 

 





 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Luhačovice - Hotel Alexandria

(Simonka, 3. 7. 2016 10:59)

Dobrý den musím se přidat k vámi pozitivně napsanému článku i komentáři. Od rodičů manžela jsme dostali poukaz na prodloužený víkend v Luhačovicích právě do hotelu Alexandria. Byli jsme uchváceni natolik, že nás první dva dny ani nepřekvapilo, že neslyšíme žádný dětský řev či pláč. Pak jsme se nad tím zarazili a začali jsem se pídit nad tím, proč to tak je a náhle jsme se dozvěděli, že děti do 12-ti let sem mají zakázaný vstup. Možná právě i díky tomu jsem se tak uvolnili a dokázali si po dlouhé době plně užít jeden druhého. Hotel Alexandria v Luhačovicích jistě bude i nadále místem, které budeme vyhledávat.

Dobré skutky se dnes nevidí

(Pavel, 22. 1. 2016 10:42)

Dobrý den, já jsem dostal od svých dětí k vánocům pobyt na týden, v lázeňském hotelu Alexandria v Luhačovicích a tak hledám vše možné o Luhačovicích a okolí kam bych se mohl podívat, když už tam pojedu. A narazil jsem na tenhle článek a hlavně na tyhle stránky a musím říct že jsem mile překvapen, ne jen tím že někdo koná dobro, ale především tím, že o tom dobru někdo píše veřejně. Protože dneska si lidé spíše stěžují než chválí!